Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ‘’Kalite emek, çalışma ve özveri ister. Kalite ve standart yolculuğuna çıkan kardeşlerimizin gösterdikleri çabanın hasadını en kısa sürede göreceğimize inanıyorum’’ dedi.

Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında belge almaya hak kazanan il müdürlerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda düzenlenen törenle belgeleri takdim edildi.

Başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Çakmaklı, kalite belgesini Bakan Fakıbaba’nın elinden aldı.

Bakan Fakıbaba, burada yaptığı konuşma da ‘’ Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile yapılan çalışmalar neticesinde belge almaya hak kazanan 31 il müdürlüğümüz ile bunlara bağlı ilçe müdürlüklerimiz ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğümüzün çalışanlarını yürekten kutluyorum. Gıda, tarım ve hayvancılık alanlarında nitelikli hizmet sunan, bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi bir Bakanlık hedefiyle başlattığımız Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları çok şükür meyvesini vermeye başlıyor’’ dedi.

2017 yılının Eylül ayında Şanlıurfa’da bölgedeki il müdürlüklerinin katılımlarıyla TSE Genel Müdürlüğü tarafından kalite yönetim sistemi eğitimi gerçekleştirilmişti. Eğitime katılan illerin katılımıyla Şanlıurfa’da bir araya gelinerek, Kalite Yönetim Sistemi Çalıştayı düzenlenmişti. Eğitim ve çalıştayın ardından başlanan çalışmaların ardından 9 Mayıs 2018’de Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İSO 9001-2015 kalite belgesi almaya hak kazandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şanlıurfa İl Müdürü Murat Çakmaklı ‘’Sayın Bakanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın emir ve talimatları doğrultusunda, hizmet kalitesinin arttırılması, kalite anlayışının yerleştirilmesi ve uluslararası kalite standartlarına uygun olarak belgelendirilmesi amacıyla Kalite Yönetim Sistemi İl Müdürlüğümüz hayata geçirildi. Bakanlığımızın belirlediği misyon ve vizyon çerçevesinde, tüm üreticilerimize kalite politikamızın uygulanması için elde edilen bu başarıyla tüm çalışmalar titizlikle yürütülmektedir’’ dedi.