ŞUTSO KAYYUM HEYETİ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına (ŞUTSO) Kayyum Heyeti Olarak atanan İsmail Demirkol, Hasan Fehmi Hayırlı ve Mehmet Emin Bayaslan, basın toplantısı düzenleyerek basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

ŞUTSO Onursal Başkanı İsmail Demirkol, ŞUTSO Önceki Dönem Genel Sekreterleri Hasan Fehmi Hayırlı ve Mehmet Emin Bayaslan’dan oluşan Kayyum Heyeti, ŞUTSO’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek süreç ile ilgili merak edilenleri kamuoyu ile paylaştı.

Başkan İsmail Demirkol Şu açıklamalarda bulundu: “Yıllar sonra tekrar birlikteyiz. İnşallah hayırlı hizmetler vesilesi olur. Biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına kayyum olarak atanmış heyetiz. Heyette bulunan Emin Bayaslan ve Hasan Fehmi Hayırlı ile birlikte bu süreci tamamlayacağız. Bu süreç içerisinde bizim görevimiz, boşalan meclis üyeliklerine, meslek komitelerinin yedeklerinden üyeleri çağırarak meclisi oluşturmak ve oluşan meclisle Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ve başkanının seçilmesini sağlamak. Bunun için bugün Şanlıurfa Merkez İlçe Hakimi ile görüşeceğiz ve seçim sürecini belirleyeceğiz. Sayın Valimizi ziyaret edeceğiz, bazı acil konuları görüşeceğiz. Seçim sürecinin tamamlanması dışında bir tasarrufta bulunma gibi bir düşüncemiz yoktur. Odanın temsilcisi meclistir. Meclisin belirleyeceği yönetim kuruludur ve icra yetkisi yönetim kurulundadır. Bizim görevimiz o yönetim kurulunu belirlemektir. Yönetim kurulu belirlendikten sonra rutin işler onlar tarafından yürütülecektir. Belirli bir takvimimiz yok en kısa sürede yönetim kurulunu oluşturup odayı seçime götüreceğiz” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyüp Sabri Ertekin'in tutuklanmasıyla birlikte yönetim kurulu toplantısı yapılmaması üzerine TOBB tarafından atanan kayyum heyeti görevine başladı. Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı İsmail Demirkol, başkanlığında göreve başlayan Hasan Fehmi Hayırlı ve Emin Bayaslan'dan oluşan kayyum heyeti ilk olarak meclisin oluşması için meslek guruplardan yedek listeler üzerinde çalışma yapacak. Meclis üyelerini belirlenmesinin ardından kayyum heyeti ile yüksek seçim hakimi tarafından belirlenecek olan tarihte ŞUTSO başkanı için seçime gidilecek. TOBB tarafından atanan kayyum heyeti Ticaret ve Sanayi Odasında basın toplantısı düzenleyerek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, seçim sürecinin hızlandırılması için çalışma yapacaklarını ifade ederek şunları söyledi.
“Biz TOBB tarafından Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasına kayyum olarak atanmış heyetiz. Heyette bulunan Emin Bayaslan ve Hasan Fehmi Hayırlı ile birlikte bu süreci tamamlayacağız. Bu süreç içerisinde bizim görevimiz boşala meclis üyeliklerine meslek komitelerinin yedeklerinden çağırarak meclisi oluşturmaktır. Oluşan meclis ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve başkanının seçilmesini sağlayacağız. Şanlıurfa merkez ilçe hakimi ile görüşeceğiz ve seçim sürecini belirleyeceğiz. Bu arada acil konular var personellerin maaşları var ve bayram öncesi bu konuları ele alacağız. Bizim seçim sürecinin tamamlanması dışında bir tasarrufta bulunma gibi bir düşüncemiz yoktur. Odanın temsilcisi meclistir. Meclisin belirleyeceği yönetim kuruludur ve icra yetkisi yönetim kurulundadır. Bizim görevimiz o yönetim kurulunu belirlemektir. Yönetim kurulu belirlendikten sonra rutin işler onlar tarafından yürütülecektir. Belirli bir takvimimiz yok en kısa sürede yönetim kurulunu oluşturup odayı seçime götüreceğiz” diye konuştu.