Şanlıurfa'da, Rabia Meydanı'nda düzenlenen ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Binlerce kişinin katılımı ile toplu halde yatsı namazı eda edildi ve ardından şehitler için dualarla devam etti.

Rabia meydanındaki Demokrasi nöbetine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, 25. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Jandarma Alay Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioglu, Şehit aileleri, Gaziler ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Demokrasi nöbetinde Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıuurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, MHP İl başkanı Mahmut Güneş, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Rabia meydanını dolduran binlerce kişiye hitap ettiler.

Konuşmaların ardından Şair İbrahim Sadri Şanlıurfalıların da eşlik ettiği şiirlerini seslendirdi. Ardından ilahi sanatçısı Harun Beyaz birbirinden güzel marş ve ilahi ezgilerini Rabia meydanını dolduran binlerce kişi için seslendirdi.

Rabia meydanını dolduran binlerce Şanlıurfa'lı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşmasını dev ekranlardan takip etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye Belediyesi, Haliliye Belediyesi ve Karaköprü Belediyesi Rabia meydanını dolduran binlerce vatandaşa çeşitli ikramlarda bulundu.

'15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' programı toplu halde kılınan sabah namazı ile devam etti. Demokrasi nöbeti bu akşam yapılacak olan programlar ile sona erecek.