Aralarında şehit ve gazi yakınlarının da bulunduğu çok sayıda kişi, yağmur altında, 100 metrelik bayrak taşıdı. Tekbir ve salavat getiren grup, Bediüzzaman Mezarlığı Şehitliği'ne kadar yürüdü.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Albay Eyup Sabri Kirişçi, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de destek verdiği gruptakiler, zaman zaman "Şehitler ölmez, vatan bölünmez, "Vatan sana canım feda" sloganları attı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim Halil Alp, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Harekat sırasında 90 bin askerin düşmana, yokluğa ve dondurucu soğuğa karşı vatan uğruna şehadete yürüdüğünü ifade eden Alp, şöyle konuştu:

"Sarıkamış, şanlı tarihimizin hüzünlü yapraklarından biri olarak hafızalarımızda yer almış yiğitlik destanıdır. Bu harekatın icrasında, Mehmetçiklerimizin ağır kış şartlarına ve her türlü zorluğa aldırış etmeden, milli ve manevi değerlerimiz uğruna 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışı içinde şehadet mertebesine ulaşmaları, hafızalarımızda derin izler bırakmıştır. Yüreği vatan ve millet sevgisiyle çarpan Mehmetçiklerimizin üstün bir cesaret ve fedakarlık gösterdikleri Sarıkamış Harekatı'nın 104'üncü yıl dönümünde aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz."

Konuşmanın ardından şehitler için dua edildi.