Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda resim sergisi ve ardından panelle savaşın özelikle kadın ve çocuklara yansıyan yönleri masaya yatırıldı.
 
Kamer Vakfı ve İstanbul'dan gelen 70 kadının katılımıyla gerçekleşen programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi hanımefendi: "Panelin konusu Savaş ağır bir günahtır. Bende ağır bir günah olduğunu düşünüyorum. Biz sınıra yani savaşa çok yakın olan bir şehir olarak sıkıntıları epey derece hissediyoruz. Gelen Suriyeli mültecilerin beslenmesi, barınması, eğitiminde bir çok sıkıntımız var. Diyorum ki dünyadaki savaşlar bitsin. Ortadoğu'daki savaşlar bitsin. Savaşa hayır diyorum" dedi.
 
Erkeklerin savaştığı bir ortamda özelikle kadınlar ve çocuklar üzerinde ağır bir bedel olarak döndüğünü belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Acar: "Kadın, yeryüzündeki tüm güzelliklerin mimarı ve temsilcisidir. Suriyelileri görüyoruz savaş öyle bir şey ki, Erkekler menfaati uğruna savaşıyor kadınlar ve çocuklar bedel ödüyor" diyerek Şanlıurfa Belediyesi olarak yapılan çalışmaları anlattı.
 
Düzenlenen sempozyumda  Dr. Şerif kurtuluş, Dr. Zafer Sak, Tiyatrocu Cem Özer savaşın etkileri ve bıraktığı izleri anlattı.