Şanlıurfa Akçakale’deki görevinin ardından Rize Vali Yardımcılığına, ardından İçişleri Bakanlığında Daire Başkanlığına atanan Aygöl’e İçişleri Bakanlığı’nda yeni bir görev verildi.

Aygöl, İçişleri Bakanlığı Vilayetler Birliği Genel Sekreterliği görevine atandı.

MEDYAURFA.COM/NEDİM ATİLLA

Şefik Aygöl kimdir ?

Batman’ın Beşiri ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Batman’da tamamladı. 1996 yılında girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini 2000 yılında başarıyla tamamladı. Mülkî idare mesleğine 2001 yılında Siirt Kaymakam adayı olarak intisap etti. 

2003–2004 yılları arasında İngiltere’nin Exeter Üniversitesinde bir yıl süreyle meslekî konularda bilgi görgü ve dil eğitimi aldı. (Bu süre içerisinde çocuk kütüphaneleri üzerine tez hazırlamış, İngiliz idarî sistemini incelemiş ve akademik İngilizce eğitimi almıştır). 2004 yılında Millî Güvenlik Genel Sekreterliğinde kamu diploması kursunu başarıyla tamamladı. Kütahya’nın Dumlupınar Altıntaş ve Domaniç ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptı. 

2005 yılında 89. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamladı. Konya – Derebucak, Erzincan - Otlukbeli İlçelerinde çalıştıktan sonra 2008 yılı Ağustos ayında Şanlıurfa Akçakale İlçesine atandı. Kaymakamlık görevinin yanında 4 yıl süreyle Akçakale Sınır Kapısı Mülki İdare Amirliği görevini de yürüttü. Suriye Arap Cumhuriyetinde oluşan iç savaştan dolayı Ülkemize sığınan Suriyeli mülteciler için 30 bin kişilik Akçakale Süleyman Şah Konaklama Merkezini kurdu ve yönetti. 

2012 yılında Mülki İdare Amirleri Kararnamesiyle Rize Vali Yardımcısı olarak atanan Sn. Aygöl Vali Yardımcılığı görevinin yanında 2014 yılından itibaren Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini de yürüttü. 

Yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı 2008 yılında Otlukbeli Belediyesi Meclisi, 2010 yılında Akçakale Belediyesi Meclisi ve 2015 yılında Rize İl Genel Meclisinin oybirliğiyle aldığı kararlar sonucu Otlukbeli, Akçakale ilçeleri ve Rizenin fahri hemşerisi kabul edildi. 

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde eğitim, sağlık ve gençlere yönelik yapılan başarılı çalışmalardan dolayı Türk İdareciler Derneği tarafında 2010 yılında Vali Celalettin Tüfekçi hizmet ödülüne layık görülerek yılın idarecisi seçildi. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Üyesi olan Sayın AYGÖL, aynı üniversitenin İşletme Bölümünde “Yönetim ve Organizasyon” konulu Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Rize’de kültür, sanat ve sosyal projeler alanında yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı Üstün Başarı Belgesi alarak maaşla ödüllendirildi. 

Uluslararası Radyocular Birliğim ( IRU) tarafından 8. Yıl Alkışı Hakkedenler Ödülleri kapsamında yılın alkışı hakkeden bürokratı, Kanal Urfa tarafından düzenlenen 5. Şanlıurfa’da İz Bırakanlar Ödülleri kapsamında Şanlıurfa’da iz bırakan bürokrat ödülüne layık görülmüştür. Mahalli idareler kapsamında üst düzey yöneticilere çeşitli eğitim, seminer programları icra etmiş ve mezkûr konularda makaleleri yayımlanmıştır. 

28.06.2015 tarihli Mülki İdare Amirleri Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü emrine atanan Sn Aygöl aynı Genel Müdürlükte Daire Başkanı olarak görev yapmaktadır. Sn Şefik AYGÖL, 30.11.2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı Müdürler Encümeni Kararıyla 1. Sınıf Mülki İdare Amirliğine yükseltilmiştir, evli ve dört çocuk babasıdır, ingilizce bilmektedir.