Saldırıda kullanılan el yapımı patlayıcının makam odasına nasıl sokulduğu araştırılırken, patlayıcının odaya tuzaklanmış olabileceği ya da paket içerisinde kargo ile gönderildiği ihtimali üzerinde duruluyor
Kaymakamlık çalışanlarının da ifadelerine başvurulan soruşturmada kaymakamlık binası ile çevredeki güvenlik kameraları incelenerek, binaya giriş çıkış yapanlar tespit edilmeye çalışılıyor

PKK'lı teröristlerce düzenlenen, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

Terör örgütü PKK mensuplarınca el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırının ardından Mardin ve Derik Cumhuriyet başsavcılıklarınca başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında güvenlik güçlerince ilçe genelinde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan aralarında kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu 25 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

- Patlayıcının makam odasına nasıl sokulduğu araştırılıyor

Güvenlik güçlerince saldırıda kullanılan el yapımı patlayıcının makam odasına nasıl sokulduğu araştırılırken, patlayıcının odaya tuzaklanmış olabileceği ya da paket içerisinde kargo ile gönderildiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Olay yeri inceleme ekiplerince Safitürk'ün makam odasında elde edilen bulguların incelemesi sürerken, el yapımı patlayıcının türü ve zaman ayarlı olup olmadığı belirlenmeye çalışılıyor.

- Güvenlik kameraları inceleniyor

Soruşturmada kaymakamlık çalışanlarının da ifadelerine başvurulurken, kaymakamlık binasındaki ve çevredeki güvenlik kameraları incelenerek, binaya son dönemde giriş çıkış yapanlar tespit edilmeye çalışılıyor.

Saldırının ardından teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

PKK'lı teröristlerce Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'e yönelik el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlenmiş, aralarında Safitürk'ün de bulunduğu 3 kişi yaralanmıştı. Kaymakam Safitürk, kaldırıldığı Kızıltepe Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Gaziantep'te sevk edilmiş fakat kurtarılamamıştı.

Saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda aralarında kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu 25 kişi gözaltına alınmıştı.