Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak Şanlıurfa'ya gelen ünlü televizyon yapımcısı Cem Seymen, Tarihi Halil-Ur Rahman Gölünü gezdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşlik ettiği Seymen, Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Mehmet Akif İnana Konferans Salonunda gerçekleştirilen 'Yerel Kalkınmada Şanlıurfa Modeli' konferansına katılarak söyleyişi de bulunan Cem Seymen, Başta tarım ve turizm olmak üzere tüm Şanlıurfa değerlerinin dünya çapında tanınması ve değer görmesi için şehir olarak el birliğine ve yeni fikirlere ihtiyaç duyulduğunu belirti.

Şanlıurfa'nın her alanda örnek bir model olduğunu belirten Seymen, "Şanlıurfa'ya her geldiğimde kendime bir şeyler kattım bununda en büyük sebebi Şanlıurfa'nın tarihi olarak nitelendiriyorum. Şanlıurfa'da yaşayanlar bilsin ki bu kadar farklı değerlerin bulunduğu bu tarihi topraklar dünyanın hiç bir yerinde yok. Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisine girmesinin tarım  potansiyelini iyi kullanmasıyla olur. Sanayi ülkesi olarak bildiğimiz ülkeleri gezdiğimde bunların tamamının tarım ülkesi olduğunu fark ettim. Şanlıurfa'da tarımın merkezi ve bu tarım alanlarını çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Başkan Çiftçi, Yerel de Nasıl Kalkınabiliriz Sorusunu Hep Birlikte Sorgulamalıyız

Program öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi'de ,"Belediyeler artık yeni bir bakış açısı kazanıyor. Her zaman yol, park ve diğer çalışmaları yapabilirisiniz ama bizim bunların yanında en çok önem verdiğimiz insan faktörüdür. Büyükşehir Belediyemiz perspektifini insana yöneltmiştir. Bizim amacımız Şanlıurfa'da yaşayan tüm insanları nasıl memnun, mutlu ve sorunlarını nasıl çözeriz konusunu soruyoruz kendimize. Bunun için Belediyelerde alan sınırlandırılması kaldırılmış durumda. Buna istinaden ARGE Daire Başkanlığını kurarak 13 ilçemizi ve bunlara bağlı 1400 mahallemiz için çalışıyoruz. Yerelde nasıl kalkınabiliriz sorusunu sormamız lazım. Şanlıurfa tüm kesimleri olan İş adamları, teşkilatlarımız, esnafımız, STK Temsilcilerimiz, Harran Üniversitemiz ve eğitimcilerimiz ile yeni bakış açısını hep birlikte yakalamamız lazım. Şanlıurfa'nın kendine has ürünleri var ama bunları üretip pazarlayabiliyor muyuz sorusunu sormamız lazım" şeklinde konuştu.