Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da vatandaşlar, serinlemek için Bozova ilçesindeki Atatürk Baraj Gölü'ne adeta akın etti.

Kentte son günlerde etkili olan ve 40 dereceyi aşan sıcak hava, günlük yaşamı zorlaştırıyor. Sıcaklığın üst değere ulaştığı öğlen saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayan vatandaşlar, sokağa çıktıklarında da serinlemek için park, bahçe gibi gölgelik alanlarda zaman geçiriyor. 

Bazı vatandaşlar ise serinlemek için Bozova ilçesindeki Atatürk Baraj Gölü'nü tercih etti. Gölete girerek serinleyen vatandaşlar, sıcak havanın etkisinden kurtulmaya çalıştı. 

Gölet kıyısındaki Büyükşehir Belediyesine ait Çatak tesislerinde piknik yapan, aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu vatandaşlar ise sıcak havada rahat vakit geçirme imkanı yakalıyor.

Dört tarafı bozkırla çevrili kentte vatandaşlar, baraj gölünde çeşitli su sporlarıyla tanışma imkanı da yakalıyor.

Büyükşehir Belediyesi BELTUR AŞ Genel Müdürü Levent Kama, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır atıl halde bulunan Çatak tesislerini işletmeye başladıklarını belirterek, 600 bin metrekarelik alanı kapsayan bölgede bakım ve onarım çalışması yaptıklarını söyledi.

Çatak tesislerini Şanlıurfa'ya yakışır şekilde turizmine kazandırdıklarını ifade eden Kama, şunları kaydetti:

"Tesislerdeki piknik ve mesire alanının bitki örtüsünü genişlettik. Yürüyüş yolları, kamelyalar, bay ve bayan mescitleri ile çocuk oyun parkları yaptık ve yıllardır kullanılmaz halde bulunan mevcut restoranı yeniden düzenleyerek hizmete sunduk. Yine tesislerdeki baraj gölünün de değerlendirilmesi adına marina ve sahil düzenlemesini gözden geçirdik. Bozova Kaymakamlığının desteğiyle de vatandaşlarımıza kano hizmeti vermeye başladık. Şanlıurfa'nın Türkiye turizminden hak ettiği payı alabilmesi için yerel yönetim olarak bir yandan tanıtıma ağırlık verirken diğer yandan da mevcut değerlerimizle en iyi hizmeti verebilmek için emek sarf ediyoruz. Başkanımız Nihat Çiftçi'nin önemle üzerinde durduğu turizm konusunda hedeflerimize doğru ilerliyoruz."

Tesislere gelen vatandaşlar ise sundukları imkanlar dolayısıyla yetkililere teşekkür etti.