Projenin tamamlanarak hayata geçirilmesi ile bölgede 2.740 dekar zirai arazi suyla buluşacak.

Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında bulunan Şanlıurfa’da Orman ve Su İşleri Bakanlığı su alanında yaptığı yatırımlara hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede yapımı devam eden Siverek Taşıkara Göleti ve Sulaması inşaatında ise sona yaklaşıldı.

2.740 Dekar Arazi Suyla Buluşacak

 Tamamlandığında 2.740 dekar zirai arazinin basınçlı olarak sulanmasını sağlayacak proje, yaklaşık 213 metre kret uzunluğundan, 38 metre kret yüksekliğinden ve 8.680 metre uzunluğundaki şebekeden oluşuyor. Proje çerçevesinde bugüne kadar yapılan çalışmalar ile yaklaşık 540 bin m³  kazı imalatı, 480 bin m³ kaya dolgu imalatı, 3.265 metre enjeksiyon imalatı ile derivasyon işlemleri tamamlandı.

Ülke Ekonomisine Yıllık 3 Milyon 480 Bin Lira Katkı Verilmesi Hedefleniyor

Yüzde 86 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan projenin tamamlanarak arazilerin suyla buluşmasıyla bölge çiftçisinin dekar başına 1.270 lira gelir artışı sağlaması, dolayısıyla da ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 3 milyon 480 bin lira katkı verilmesi hedefleniyor.

Projenin Yaklaşık Yatırım Bedeli 12,5 Milyon Lira

Projenin yaklaşık 12,5 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edildiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Projeyi bu yıl tamamlayarak hizmete almayı planlıyoruz. Şanlıurfa’da arazilerin suyla buluşması ile birlikte bölge insanımız ekonomik olarak rahatlayacak ve kendi kendine yetecek. Böylece yıllardır göç etmek zorunda kalan vatandaşlarımız artık kendi topraklarında geçimini sağlayıp büyükşehirlere göç etmeyecek. Hayata geçirdiğimiz sulama projelerinin bu manada da faydaları var” değerlendirmesinde bulundu.

Yatırımlar Sürecek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı açısından Şanlıurfa’nın farklı bir yerinin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Şanlıurfa’ya tarihinde görmediği yatırımları yaptıklarını ve bundan sonra da bu yatırımların hız kesmeden devam edeceğini sözlerine ekledi.