Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan vatandaşları anmak için sabah saatlerinde Siverek Şehitliğinde düzenlenen programa katılan Başkan Yılmaz ve ilçe protokolü, dua etti. Şehitlikteki anma programına Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, 107 topçu alay komutanı Behiç Kunaç, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Yılmaz ve protokol üyeleri, şehitlik ziyaretinin ardından 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışmasını haber aldıktan sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da çağrısı üzerine Genelkurmay Başkanlığı önünde halka ölüm kusan darbecilerin önce kurşunlarına hedef olarak şehit düşen Suat Aloğlu'nun amcası Şeyhmus Aloğlu'nu evinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Asker kılığındaki bir grup Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi teröristin ülkeyi karanlığa götürmek istediğini belirten Başkan Yılmaz, "Ancak milletimiz buna izin vermedi. Kimisi şehit, kimisi gazi oldu yine de vatanı hainlere bırakmadı. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum. Bu ihanet girişimini unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Daha sonra Siverek belediyesi ve ilçe müftülüğünün öğle namazının ardından ortak organize ettiği mevlit programı düzenlendi.