Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Milletvekili Kasım Gülpınar ile birlikte, Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi’nde vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşların en fazla şikayetçi olduğu konu yine elektrik ve DEDAŞ sorunu oldu. Bakan Çelik, bu önemli sorunun çözüme kavuşturulacağını ifade etti.

Toplantıda, muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, sorunlarını Bakan Çelik’e aktardılar.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik’in hazır bulunduğu toplantıda, vatandaşlar sorunlarını dile getirdiler.

Selamlama konuşmalarıyla başlayan toplantıda, katılımcılar vatandaşlara hitap ettiler.

‘’Çocuklarımızı iyi yetiştirmemiz gerekiyor’’

Siverek'te Devlet-Halk Buluşması

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, toplantı da yaptığı konuşma da, Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip Şanlıurfa’da çocukların iyi yetiştirmeleri gerektiğini söyledi. Bugün geldikleri noktada, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, devletin sunduğu hizmetlerde fark ve ayrımcılığın olmadığını da vurgulayarak ‘’Çok daha üstün hizmetler Şanlıurfa’da bu zamana kadar sayın Bakanımızın liderliğinde, sayın Milletvekillerimizle birlikte yapıldı. Devletimizin sizlere sunduğu hizmetlerin kalite ve standartlarına lütfen bakalım. Tabi ki yetmez. Daha da iyisi olacak. Ülkemiz büyük hedeflerle yoluna devam ediyor. İnsanımızın milli değeri yükseliyor. Bizde bunu görüyor ve bunun karşılığını sizde millet olarak veriyorsunuz.’’ Dedi.

‘’Sorunların çözümü için buradayız’’.

Siverek'te Devlet-Halk Buluşması

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’de toplantı da bir konuşma yaptı. Beyazgül ‘’Bugün Siverek’te olumlu bir hava gördük. AK Parti olarak her daim burada gerek bürokratlarımız gerekse de siyasetçilerimizle anlımız açık bir şekilde halkımızın önüne çıkıyoruz. Bugün de sorunları çözmek için buradayız.  AK Parti’nin kadrosunun kurucu Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ona bağlı siyasiler ve kurumlar, bende şahidim ki gece gündüz çalışıyorlar sorunları çözmek üzere. Sorunlar hemen çözülemiyor. Eksiklikler var onlar için buradayız. İnşallah zamanla tüm sorunları çözeceğiz’’ dedi.

Başkan Çiftçi hizmetlerini anlattı.

Siverek'te Devlet-Halk Buluşması

Toplantı da konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Siverek’e gerçekleştirdikleri Belediyecilik hizmetlerini anlattı. Başkan Çiftçi, Siverek’te 1.5 yıldır önemli hizmetlerin yapıldığını ifade etti. Başkan Çiftçi ‘’ Siverek mahallerinin tamamı 47 alt yapı ekibiyle tamamlandı. Atık su şebekesinin tamamını tamamlandık. Yağmur suyu ihale hattı bitti. Atık su arıtma tesisi Sayın Cumhurbaşkanımızın açılışı ile hizmete girdi. İçme suyunu hedefe aldık. İçme suyu 10 kulvardan yenilendi. 10 bulvarın sıcak asfaltı yenilendi. 10 bulvarda 50 bin metrekare bazalt ve mermerin kaldırımları yapılıyor. Suyla ilgili önemli belki de tarihe iz düşülebilecek adımlar atıldı. İçme suyu arıtma tesisinin temeli atıldı. İçme suyu isale hattı şuan arıtma tesisi ile şehir merkezi arasında döşemesi yapılıyor. Yeni yeni üst yapılara geçtik. Siverek’in 6 bin metre kare kapalı alanından oluşan kültür merkezinin ihale işlemini bitirdik, temeli atıldı çalışmalar başladı. Yeşil alanlar anlamında Selimpınar’da 130 dönümlük parkın projesi bitti. İhale işlemini gerçekleştirdik. 1 ay içerisinde başlıyoruz. Ecdadımızın yattığı tüm mezarlıkların onarımına başladık. Kırsalda 470 kilometre beton yol uygulaması yapıldı. Bu yol 15-20 yıl dayanıklı. Aşkla çalışıyoruz. ‘’ dedi.

Başkan Yılmaz ‘’Tek söz sahibi millettir’’.

Siverek'te Devlet-Halk Buluşması

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz’da, toplantı 16 Nisan’daki halk oylamasının önemine vurgu yaptı. Yılmaz ‘’Merkezinde milletin olduğu, bundan sonra tek söz sahibinin millet olduğu, hedefi güven ve istikrar olan, kalkınmayı temel amaç sayan kısacası halkın herşeyi üzerinde tutan bir sistemi Allah izin verirse oylayacağız. Siverek 16 Nisan halk oylamasına hazırdır. EVET demeye hazırdır. Bizler sahada bunu müşahade ediyoruz. ‘’ dedi.

‘’16 Nisan’ın ehemmiyetini anlamalıyız’’.

Siverek'te Devlet-Halk Buluşması

AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik ise toplantı da yaptığı konuşma da ‘’Bugün önemli olan 16 Nisan’ın ehemmiyetini anlayabilmektir’’ dedi. Düzenlenen toplantı da Siverek’in her kesiminden insanın buluştuğunu da belirterek, Bakan Faruk Çelik ve Milletvekilleriyle sorunların çözüme kavuşturulması için bulunduklarını belirtti. Başkan Çelik ‘’Elbette tüm sorunlar hemen çözülemez. Zamanla hepsi çözülecektir. Bugün önemli olan aslında 16 Nisan’ın ehemmiyetini anlayabilmek’’ dedi.

Siverek'te Devlet-Halk Buluşması

MEDYAURFA.COM

İLGİLİ HABERLER...

GÜLPINAR: SİVEREK BU TABLOYU İLK KEZ GÖRÜYOR HABERİ İÇİN TIKLAYIN

BAKAN ÇELİK SİVEREK'TE ESNAFI ZİYARET ETTİ