Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, geçen yıl yaşanan ve 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı olayın ardından aralarında husumet başlayan aileler barıştırıldı.

Eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, Siverek'e bağlı Esmerçayır Mahallesi'nde 18 Ağustos 2015'te İzol aşireti mensubu Doğan ve Aytulu ailelerinin fertleri arasında çıkan, Muzaffer Doğan'ın hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı olayın ardından aralarında husumet başlayan ailelerle görüştü. 

Olayın kan davasına dönüşmesini engelleyen İzol, aileleri barışmaya ikna etti.

Bir düğün salonunda, yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen barış yemeğinde Doğan ve Aytulu ailelerinin fertleri birbirlerine sarılarak barıştı.

Zülfikar İzol, burada yaptığı konuşmada, bir daha böyle acı olayların yaşanmamasını temenni etti.

Her yerde ve her olayda Mevlana'nın hoşgörü ve barış felsefesiyle hareket edilmesi gerektiğini belirten İzol, "Fikir ve öğretileriyle tüm dünyada barış ve hoşgörü sultanı olarak tanınan Hazreti Mevlana, günümüz insanlığının bu en büyük sorununa karşı ne yapılabilir ya da bizler onun bu barışçıl fikirlerini ön plana çıkararak dünya barışına nasıl bir katkı sağlayabilirizi düşünüp bu şekilde hareket ettik. Düşüncelerimizin de icrası için derhal vakit kaybetmeden harekete geçtik ve hamdolsun ki bugünleri görebildik." diye konuştu.