Çöp depolama alanında yapılan temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Kaymakam Metin Demirel, Daire Amirleri, Meslek Oda Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde ilk konuşmayı yapan Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik Siverek’e kazandırılan projenin tüm Sivereklilere hayırlı olmasını diledi.

Konuşanın ardından Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ise yıllardır ilçemizde kangren haline gelen çöp depolama alanımıza Katı Atık Aktarma İstasyonu kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları kaydetti.’’Bugün bizler için anlamlı bir gün daha biz aday adaylığımız sürecinde Siverek’imize yakışmayan hemen şehrimizin girişinde bulunan ve yıllarca her Sivereklinin şikâyet ettiği muzdarip olduğu bu sorunu kaldıracağımıza taaddüt etmiştik, aslında bunun gibi birçok sorunu ifade etmiştik, sorunlara hâkim olduğumuzu ve bu sorunları da bir bir çözeceğimizi belirtmiştik. Hamdolsun sorunları çözmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Büyükşehir belediye Başkanım Siverek’imize yakışmayan bu kötü görüntüden kurtardığınız için bunun ilk adımını attığınız için başta zati âlileriniz olmak üzere değerli bürokratlarınıza kısacası Büyükşehrin her kademesinde görev alan tüm arkadaşlarınıza Siverek Halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Sadece bu Katı atık taşıma işini gerçekleştirmiyorsunuz aynı zamanda yanı çevreye büyük bir hizmet etmiş oluyoruz hep birlikte başımızda yine taaddütlerimiz arasında bulunan Siverek Vadi projemiz var inşallah en kısa süre içerisinde sizlerden hep projenin tarihini hem de temel atma törenini hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Biz bu çalışmalarla kalmayarak bir yandan şehir merkezine hizmet ederek öte taraftan kırsal da da inanın gece gündüz demeden ekiplerimizle birlikte çalışıyoruz. Şehir merkezinde malumunuz yeraltı çalışmalarıyla ilgili döşeme işlemleri yüzde yüzü tamamlanmış durumda alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla Büyükşehir Belediyesinin görev alanına giren genişliği 15 metre üstü bütün cadde ve sokakları Büyükşehir asfaltlıyor, ama genişliği 15 metre ve altı olan cadde ve sokakları ise bizzat Siverek belediyesinin bütçesinden çıkan Siverek halkının parasıyla birinci kalite bir asfaltla buluşturmak için tüm ekip arkadaşlarım gece gündüz demeden çalışıyorlar. Yine kırsal mahallelerimizde bir yandan stabilize yol çalışmaları döşenirken bazı büyük kırsal mahallerimizde de yerine göre kilitli parke taşı yerine göre ise beton yol çalışmalarımız son sürat devam ediyor.

Değerli Sayın başkanımız Siverek öyle sıradan bir ilçe değil aslında çoktan beri il olmayı hak etmiş bir yerdir. Yâda bir hakkın teslim edilmesi gereken bir merkez dolayısıyla bugüne kadar şehrimizin yanı başında bulunan girişinde bulunan şehrimize yakışmayan bu vahşi çöp alanında bir an önce ıslahının yapılarak üzerinde Sevgili Siverekli çocuklarımızın büyüklerimizin hoşça vakit geçirecekleri yeşil alanlarda dönüştüreceğimizi belirtmek istiyorum. Bu çalışmalarda Siverek Belediyesi olarak üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız, ben Özellikle Siverek’i bu kötü görüntüden kurtaracak olan ilk adımı attığınız için sizlere ve ekip arkadaşlarınıza Siverek Halkı adına sizlere yürekten teşekkür ediyorum.

Siverek her anlamıyla en kısa süre içerisinde yaşanılabilir bir haline geliyor bunun adımlarını atıyoruz bir bir,  şöyle halkımıza taaddüt ettiğimiz vaade bulunduğumuz üç dört projemiz dışında tamamını yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Halkımıza taaddüt ettiğimiz şuanda ihale aşamasında olan bir projemiz var yine taaddüt edipte gerçekleştirmediğimiz iki üç projemiz var, bu projelerimizin ihale aşamaları bile artık tamamlandık ve uygulama aşamasına geçiyoruz. Siverekliler muhteris olsunlar rahat olsunlar, onlara hizmet etmek boynumuzun borcudur. İlk günden bunu hep ifade ettik. Temeli atılan Katı Atık Aktarma istasyonunu böyle bir hizmeti ilçemizde gerçekleştirdiğiniz bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum, Siverek'imize hayırlı olsun.

Konuşmanın ardından İlçe Kaymakamı Metin Demirel ise 15 Temmuz’da yapılan hain darbe girişiminde şehit düşen tüm şehitleri rahmetle anarak gazilere şifalar dilediyerek ilçede bulunan vahşi çöp alanının Siverek’e yakışmadığını kazandırılan istasyonun Siverek’e hayırlı olmasını ve çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise konuşmasında Siverek ve tüm ilçeler olmak üzere her alanda her zaman eşit ve adaletli çalışmanın yapıldığını belirterek bu tesisin Sivereklilere hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Katı Atık Aktarma istasyonunun temel atma töreni butona basılarak iş makineleri çalıştırılarak hayırlı olsun dileklerinde bulunuldu.