Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın talimatları doğrultusunda Kışla, Sumaklı ve Kalığ kırsal mahallerinin hayvan sulamak için su ihtiyacını karşılamak amacıyla Hayvan sulama göleti yapım çalışmalarına başlandı.

Başlanılan gölet yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Öncül, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti.’’Bölgemiz hayvancılıkla geçimini yapan bir bölgemiz Kışla mahallemizin yanı sıra Sumaklı ve Kalığ mahallelerimizin de hayvan sulama ihtiyacını karşılaması için 3 kırsal mahallemizde iki Hayvansal sulama göleti yapım çalışmasına başladık. Suyun olmadığı ve hayvanların zorluk çektiği mahallelerimizdir daha önce belediye Başkanımız Resul Yılmaz’a mahalle sakinleri taleplerini iletmişti, bizde araçlarımızla gölet yapım çalışmalarına bugün itibariyle başlamış bulunmaktayız. Çalışmaların bitimiyle birlikte inşallah kırsal mahallelerimizde Hayvan sulama ihtiyacını gidermiş olacağız. Gölet yapımının yanı sıra kısa süre içerisinde yine bu 3 kırsal mahallemizde de mahalle içi stabilize yol çalışmalarına başlayacağız. Burada yaşayan vatandaşlarımız kışın çamurda yazında tozdan kurtarmış olacağız, yapılan çalışmaların mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diliyoruz’’dedi.

Mahalle Muhtarı Ahmet Mırak ise konuşmasında ‘’Başkanımız Resul Yılmaz’a mahallemizde başlattıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Daha önce hayvan sulama su sıkıntısı çekiyorduk. Gölet yapım çalışması başlatıldı. İnşallah kısa süre de mahallemizin sokaklarında da çalışmalar başlayacaktır. Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve ekibine mahalle sakinleri adına teşekkür ediyorum.