Şanlıurfa’da heyecan uyandıracak hiçbir çalışmada bulunmayan bazı büyük sivil toplum kuruluşları vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle de her şehirde lokomotif olan büyük odaların kentteki olumsuz ekonomik tabloya karşı tek bir çözümleri olmazken, vatandaşlar, ağırladıkları misafirlere yüklü fatura kesmenin haksız kazanç elde etmenin, lüks makam araçlarına binmenin ve yurt dışı seyahatlerde tatil yapmanın derdinde olduklarını söyledi.

Lüks makam araçları tepki çekiyor.

Özellikle de kentte lüks makam aracı kullanan STK başkanlarına tepki gösterildi. Türkiye’ye ekonomik saldırıların yapıldığı süreçte Hazine ve Maliye Bakanlığından tasarruf tedbirleri açıklanırken, kentte bazı oda başkanları fiyatı 500 bin TL’yi bulan sıfır kilometre Audi A6 marka otomobili makam aracı olarak aldı.

‘’Masraflarını helal edin’’

Kentte turizm alanında hizmet veren ve kentin tanıtımı için çaba gösteren Hacı Birsen konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama da ‘’Sayın Esnaf Odaları. Aidat almanın dışında bir hizmet yapın. Aldığınız maaşı, bindiğiniz Audilerin masraflarını helal edin. Hayırlı bir iş yapın. Aşağı bölge esnafı bilhassa açık gıda satan bakkal, ciğerci ve restoranların bilhassa çalışanları hijyene ve 2019 Göbeklitepe yılına hazır değil. Çok ivedi gerçek riyasız bir eğitime alın. Siyaseti, gösterişi bırakalım. Urfa’ya 1 ay da olsa hizmet edelim’’ ifadelerini kullandı.

MEDYAURFA.COM