İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taşköprü Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, ilçenin güzel bir terminale kavuştuğunu belirtti.

Konuşması sırasında ezan okunması üzerine operasyondaki askerler için dua isteyen Soylu, "Tunceli'de jandarma komandolarımız, kahramanlarımız bir sığınakta, mağarada sıkıştırdılar. 6 terörist olduğunu tahmin ediyoruz. Şimdi buraya gelmeden önce komutanımızla konuştum. Sığınağın içine 25 metre girdiler. İnşallah orada gereğini yerine getirecekler. İnşallah ayaklarına taş değmeden, bir sıkıntı olmadan operasyonu orada bitirecekler. Ezanlar hürmetine dua edelim." ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin dünyanın bütün mazlum coğrafyasına el uzattığını vurgulayan Soylu, "Türkiye bütün bunların yanı sıra bir yandan da terörle mücadele edecek gücü 16 yıldır milletimizin desteği ve iradesi ile sağlamaktadır. Siyasal, ekonomik ve güvenlik istikrarıyla sağlamaktadır. Allah sizlerden razı olsun." diye konuştu.

"288 bin Suriyeli DEAŞ'ten temizlenen bölgeye döndü"

Türkiye'nin dünyanın en kıymetli coğrafyasında bulunduğuna değinen Soylu, şunları söyledi:

"Bir taraftan etrafımızdaki coğrafyayı kuşatmaya çalıştılar. Önce Irak'ın kuzeyinde özerklik inşa edip devlet oluşturacaklardı. Ardından Afrin'de hat oluşturacaklardı. Güneyimizi istedikleri gibi sarıp Türkiye'nin hareket etme kabiliyetini kaldıracaklardı. Aşağımızla hiçbir irtibatımız olmayacaktı. Tarihimizle medeniyetimizle bağımızı keseceklerdi. İlk önce Fırat Kalkanı Harekatı'nı yaptık. 2 bin kilometrekare. Biz bu coğrafyada dinimizi, inancımızı istismar eden DEAŞ'a da müsaade etmeyiz. Şimdi kaç kişi döndü biliyor musunuz o bölgeye? Suriyeli, Türkiye'de yaşayan 288 bin insan o bölgeye döndü. Askerimiz, polisimiz, jandarmamız orada danışmanlık yapıyor. Kaymakamlarımız danışmanlık yapıyor. Nasıl yönetileceğini, nasıl istikrara yönelineceğini gösteriyorlar." 

Türkiye'nin Irak'ta yapılmak istenilene müsaade etmediğini belirten Soylu, "Irak'ın kuzeyinde o işler oluşturulurken zannettiler ki müdahale etmeyeceğiz. Türkiye, Irak, İran bir araya geldi. O fırsatı onlara sağlamadık. İşi yapan kimdi? Şu anda Pensilvanya'da o meczubu orada tutan ve oradan Türkiye'de darbe gerçekleştirmeye çalışan güya bizim müttefikimiz ABD. Çok açık söylüyorum. Neler yaptığını görüyoruz. Başarabildiler mi? Başaramadılar." değerlendirmesinde bulundu.

Teröristlerin temizleneceğini anlatan Soylu, "Afrin'de 10 bin, 50 bin, 100 bin PKK'lı terörist var dediler. Evlatlarımız şehadeti göze alıp girdi mi? Girdi. Afrin rüyaları da bitti. Cumhurbaşkanımız talimatını verdi. Hazırlıklar yapıldı. Fırat'ın doğusunda da batısında da bilinsin ki, terörist nerede varsa ensesindeyiz. Ezeceğiz, bitireceğiz ve bu coğrafyayı bu pisliklerden temizleyeceğiz." diye konuştu.

Soylu, Avrupa'nın teröre yıllarca destek verdiğine işaret ederek, "Biz o gün, 'Yanlış yapıyorsunuz, teröristlere 20 bin tır dolusu silah gönderiyorsunuz, orada üsler oluşturuyorsunuz, bu iş gelir sizi vurur.' demiştik. Bugün Avrupa'daki bütün eylemlerde PKK, DHKP-C başrolde. Şimdi, 'Biz ne yaptık' diyorlar. Sadece Irak, Suriye, Yemen'de değil. Eğer buraları ateşe verir, buradaki insanların, çocukların, kadınların, annelerin hayatlarını zindan etmeye çalışırsanız, men dakka dukka, çalma kapımızı, çalarlar kapını." ifadesini kullandı. 

'Dağlarda 700 terörist kaldı'

Ekonomik, siyasi ve güvenlik istikrarlarına sahip çıkmak zorunda olduklarını dile getiren Soylu, "Kim ne derse desin. Bakın Cumhur İttifakı ile Türkiye yolculuğuna devam ediyor. Hem de net bir şekilde. Bir taraftan Sayın Cumhurbaşkanımız, bir taraftan Sayın Bahçeli Cumhur İttifakı'nın devamı ve milletin hizmetinde olabilmesi için, bu istikrarın bozulmaması için her türlü gayreti ortaya koyuyor. Önümüzde seçim var. Önümüzdeki seçimde çok çalışacağız." diye konuştu.

Türkiye'nin sandıkla oyla ve demokrasi ile ayakta durduğuna işaret eden Soylu, şöyle devam etti:

"Yoksa 2 güne bizi düşürürlerdi, kuvvetliyiz, güçlüyüz. Millet iradesi güçlü şekilde olduğu için hep birlikte ayakta duruyoruz. 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Sadece 850 bin kilometrekare adına hedeflerimiz yok bizim. Şeyh Şaban-ı Veli olmak üzere bütün ölenlerimizin ve bütün büyüklerimizin sözlerini dünyaya hakim kılabilme, hayatını, hedefini, kültürünü, medeniyetini dünyaya hakim kılma hedefimiz var. Biz bundan vazgeçmiş değiliz, yolculuğumuza aynen devam edeceğiz. Onun için kuvvetli olmalıyız, onun için güçlü olmalıyız, hiç endişeniz olmasın. Başımıza hangi belayı sararlarsa sarsınlar onlarla mücadele edeceğiz."

Bakan Soylu, kimseye istismar için fırsat vermeyen bir Türkiye'yi hep birlikte sağlayacaklarını belirterek, "Öyle teröre de aman vermeyeceğiz, fırsat vermeyeceğiz. Hani çıksınlar ya... Toplam 700 terörist kaldı dağlarda. Hiç merak etmeyin, ayın 15'i itibarıyla kış operasyonları başlatıyoruz. 5 metre kar olsa da canlarını almazsak bu millet bize hakkını helal etmez. Onun için hiç endişe etmeyin. Uyuşturucu meselesi ile de mücadele ediyoruz. 21 bin 600'ün üzerinde uyuşturucu satıcısını tutukladık, hapse gönderdik bu sene." değerlendirmesinde bulundu.