İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4. Komando Tugay Komutanlığı'nda korucuları ile bir araya geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koruculara hitaben yaptığı konuşmada, ülkenin ortak meselesinin yıllardır memleketin kardeşliğine, vatandaşın canına, malına, kasteden hain örgütlerle mücadele etmek olduğunu belirtti.

Özellikle son aylarda terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonların gerçekleştirildiğini ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları söyledi: "Güvenlik güçlerinin operasyonlardaki başarısı, koordinasyonu, birliği ve uyumu, bu ülkedeki her bir vatandaşa ne kadar güven vermekteyse, inanın mağaradaki teröriste de, Kandil'deki çete başlarına da, onların siyasetteki sözcülerine de ve buradan binlerce kilometre uzaklıktaki karanlık güçlere de o kadar rahatsızlık ve korku vermektedir. Kim ne kadar rahatsız olursa olsun, bu bir memleket meselesi, bu bir memleket davası, bu bir vatan savunmasıdır. İster PKK, KCK YPG, FETÖ DEAŞ adı ne olursa olsun, bu topraklar üzerindeki son terörist katledilinceye kadar ne askerimizin, ne polisimizin, ne jandarmamızın, ne de korucumuzun görevi bitmeyecektir. Bütün dünyanın duymasını isteriz ki dün Çanakkale'de ne yapılmışsa, terörle mücadelede bu gün aynısı yapılmaktadır ve böyle de devam edecektir."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin terörle mücadelede hiç olmadığı kadar güçlü, hiç olmadığı kadar kararlı olduğunu tüm dünyanın bilmesini istedi.

İlk defa Türkiye'nin terörle ve bütün unsurlarıyla eş zamanlı olarak mücadele ettiğine dikkati çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Bu ülkedeki herkes, her kurum, her kuruluş, her parti, her dernek, teröre karşı net bir duruş sergilemek zorundadır. Özellikle terör örgütlerine finansal destek sağlayanlara seslenmek istiyorum. Gerek tehditler, gerek korkuyla, gerek bilerek veya isteyerek bugünden sonra terör örgütlerine finansal destek kim sağlayacaksa, bizim için teröristle aynı şekilde mukabele edilecektir. Herkesin bilmesini istiyorum. Yok 'ben korktum', yok 'canımdan emin değilim, onun için terör örgütüne destek sağlıyorum' dendiği noktada ona göstereceğimiz, şehitlerimizin fotoğrafı ve bu ülkede terör üzerinden ekonomisinin, bu ülkenin istikrarının bozulmasının fotoğrafını ve bu ülkede faizi yükseltmek isteyenlerin ve bu ülkenin ekonomisinin altüst edilmesinin fotoğrafıdır." dedi.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin, milletin misafiri olduğunu aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bütün dünyanın gözü önünde Türkiye'nin en çok takdir edildiği meselelerin başında Suriyelilere yapılan ev sahipliğinin geldiğini anımsattı.

Konuşmasının ardından, çarşı merkezine inerek il esnafını ziyaret edip, sorunlarını dinleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Osman Kaymak'tan brifing aldı.

Tunceli Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dünyanın neresinde olursa olsun, dini, dili ne olursa olsun kendilerinden yardım istendiği zaman sırtını dönmeyecek ve bütün dünyaya insanlığın ne olduğunu gösterecek, bir anlayışı ortaya koymak zorunda olduklarını vurguladı.

Yatırımcıların Tunceli'ye 170 milyon lira yatırım yapmak için Valiliğe başvurduğuna dikkati çeken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörün ortadan kalkmasıyla kentin her alanda gelişme göstereceğini anlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları kaydetti: "Terörü biraz daha ittiğimiz zaman, üniversitemizdeki öğrenci sayısı artacak, kış turizmi canlanacak. Dağlarda, ovalarda piknik yapacağız. Terörü biraz daha ittiğimiz zaman, Allah'ın bize bağışladığı bu güzel coğrafyaya bütün çekiciliğiyle herkes gelecek. 'Keşke bu coğrafyada yaşasaydık' diyecekler. Sadece terörle mücadele etmiyoruz. Aynı zamanda terörizmle de mücadele ediyoruz. Bunu yaparken sosyal, siyasal ve ekonomik politikalarımızla bütün bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz." dedi.