Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen:
- "Türkiye'de bir daha darbe ve terör hadiselerinin yaşanmaması için bir daha kardeş kanının dökülmemesi ve coğrafyamızın terörle anılmaması için oyumuzun rengi 'evet' olacak"

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, "Türkiye'de bir daha darbe ve terör hadiselerinin yaşanmaması için bir daha kardeş kanının dökülmemesi ve coğrafyamızın terörle anılmaması için oyumuzun rengi 'evet' olacak." dedi.

Sözen, bölge il ve ilçelerinde görev yapan güvenlik korucularıyla Devlet Su İşleri Konferans Salonu'nda bir araya geldi.

Yaklaşık 15 gündür çeşitli il ve ilçelerde meslektaşlarıyla bir araya geldiklerini belirten Sözen, hükümetin korucularla ilgili yaptığı düzenlemelere ilişkin detaylı bilgi verdi.

Türkiye'nin çok zorlu ve zahmetli bir süreçten geçtiğini anlatan Sözen, bölgede dış güçlerle iş birliği yapan ülke düşmanlarının Türkiye'de terörü bitirmemek için uğraştığını dile getirdi.

Referandum sürecinde camia olarak "Evet" diyeceklerini vurgulayan Sözen, "Bir referandum süreci yaşayacağız. Şehit ve gaziler vermiş bir camianın temsilcileri olarak bugün referandum sürecinde safımızı net bir şekilde ülkemizin ve milletimizin geleceğinden yana belirledik. 'Hayır' cephesine baktığımızda bizim nerede olmamız gerektiğini görüyoruz. O cephede terör örgütleri PKK, FETÖ, DEAŞ ve yıllardır koruculuk sisteminin kaldırılması için çaba gösteren PKK'nın arka bahçesi konumundaki HDP var. Şer cephesinde gezi olaylarında halkın iş yerlerini yağmalayan, 17-25 Aralık'ta ülkede silahsız darbe girişimini yapmak isteyenler var. Bizde camiamızda şehit vermiş bu işin güvenliğinden sorumlu kişiler olarak şer cephesiyle aynı tarafta yer almamız bizim camiamıza yakışmaz, bizim şehitlerimize ihanet olur." ifadelerini kullandı.

Daha fazla kişiye ulaşmak için gayret ettiklerini anlatan Sözen, "Ülkemizin geleceği çocuklarımızın yarınlara huzurlu bir şekilde ulaşması içen kardeşlik ve barış için referandum sürecinde oyumuzun rengi açık bir şekilde 'evet' kendi oyumuzun 'evet' olmasıyla da yetinmeyip 'evet' tercihinin çoğalması için de çalışacağız. Türkiye'de bir daha darbe ve terör hadiselerinin yaşanmaması için bir daha kardeş kanının dökülmemesi ve coğrafyamızın terörle anılmaması için oyumuzun rengi 'evet' olacak." diye konuştu.

Sözen, konuşmasının ardından bölgede görev yapan korucuların talep ve önerilerini dinledi.