Düzenlenen Bayram merasimine AK Parti Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Ahmet Eşref Fakkıbaba, Kemalettin Yılmaztekin, İbrahim Halil Yıldız, ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak, ŞUÇGAD Yöneticileri ve üyeleri katıldı.
Bayram boyunca sahada görev yapan gazeteciler programda birbirleriyle bayramlaşma fırsatı bulurken Milletvekilleriyle de kentin sorunlarını konuştular.
Gazetecilerin Bayramlarda herhangi bir tatil yapamadıklarını vurgulayan ŞUÇGAD Başkanı Tahir Gülebak, birbirleriyle bayramlaşmaya bile fırsat bulamadıklarını belirtti.
“BASININ SORUNLARI İÇİN BU YOLA BAŞ KOYDUK”
Basın mensuplarıyla bayramlaşan ŞUCGAD Başkanı Gülebak, Şanlıurfa için gecelerini gündüzüne katan basın mensuplarının sorunlarını çözüme kavuşturmak için bu yola baş koyduklarını aktararak şunları söyledi:
 “Bizim burada amacımız basınımızın eksiklikleri tespit etmek ve tespit edilen sorunları kamu kurum kuruluşlarımızla valimizle başsavcımızla birlikte çözüm yoluna gitmek. Şanlıurfa’nın geleceğini istişare etmek için bu derneği kurma gereği duyduk. Derneğimiz kuruluşundan buyana önemli adımlar attı. Kış ayında her 15 günde bir kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sayın valimiz, başsavcımız, belediye başkanlarımızla bir araya geliyoruz. ‘Şanlıurfa için tek kalem’ buluşması düzenliyoruz. Bu buluşma sayesinde kentin sorunlarının önüne geçmiş oluyoruz.”
“HEPBİRLİKE ŞANLIURFA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
AK Parti Akçakale İlçe Başkanı İbrahim Yıldık ise gazetecilerle sürekli bir arada olduklarını vurgulayarak hep birlikte Şanlıurfa için çalıştıklarını söyledi.
Yıldık, “Gerçekten siz gazeteciler biz siyasi kişilerle hepberaber olduk sahalarda hep beraber gezdik iyi günümüzde ve kötü günümüzde oldunuz siz hep Şanlıurfa iççin çalıştınız bu açıdan sizlere çok teşekkür ediyorum biz siyasi olarak gerçekten sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerini kullandı.
“ŞANLIURFA BASINI ULUSAL BASIN KADAR GÜÇLÜ”
Şanlıurfa basınının ulusal basın kadar güçlü olduğunu söyleyen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin basınla iç içe olduğunu belirtti.
Yılmaztekin, “Sizinle bugün burada bir arada bulunmak sizinle beraber kurban bayramını idrak etmek bizim için ayriyeten bir şeref benim için ayriyeten bir onur bunu burada söylemek istiyorum. Ben basına çok yakın bir insanım benim eşim TRT’de haber müdürü yakinen emeğinizi çabanızı onurlu mücadelenizi ulusal basın vesilesi yerel basın vesilesi ile ama şunu burada belirtmeden geçmeyeceğim Urfa yerel basın ama sınırlı kıt kanaat imkanlarla ulusal basınla yarışacak habercilik kalitesiyle habercilik yapan bir memleketin ve burada çalışan basın emekçileri olduğu için sizlerle ayriyeten iftihar ediyorum” dedi.
“YEREL BASIN KENTİN AYNASIDIR”
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, ise yerel basının kentin aynası olduğunu belirterek Kentin geleceği açısından basının önemli bir rol oynadığını aktardı.
Gazetecilerin zor şartlarda mesleklerini icra ettiğini sözlerine ekleyen Yıldız, şunları söyledi;
“Gazetecilik çok emek isteyen bir meslek sınırda çatışma ortamında iyi günde kötü günde zor şartlarda ve zor koşullarda icra edilen bir meslek. Şanlıurfalı kardeşlerim biliyorum sizleri hakikaten zor şartlarda bu mesleği icra ediyorsunuz. Bu işi yapabilmek için iyi bir maddi güce sahip olmak gerekiyor tabi ki ulusal basın belik bir adım önde olabilir ama sizin bu mücadeleniz bizim yanımızda ulusal basından daha önemli çünkü sizler memleketimiz Şanlıurfa’yı temsil ediyorsunuz.”
“ŞUÇGAD’IN ÇALIŞMALARINI TAKDİR EDİYORUM”
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakkıbaba ise Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinin çalışmalarını takdir ederek derneğin kamu kurum ve kuruluşlarla sürekli diyalog içinde olmasının Şanlıurfa’nın geleceği için önemli bir hareket olduğunu söyledi.
Basının 4. Büyük güç olduğunu vurgulayan Fakkıbaba, “Böyle güzel insanları bir araya getirdiği için basın emekçilerini bir araya getirdiği için ŞUÇGAD’a teşekkür ediyorum. Yasama, yürütme, yargı ve dördüncü basın yani hatırlayın 15 Temmuz gecesi sayın Hande Fırat’ı o zaman Hande Fırat olmasaydı belki akış farklı olacaktı. Müthiş bir örnek çok önemli işler başarıyorsunuz ve inanın bunu başarmaya da devam edeceksiniz“ dedi.