Haliliye sınırları içinde tüm mahalle ve sokaklarda planlı olarak çalışmalarını yürüten Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Süleymaniye Mahallesi’nde 10 yeni yol açtı.  Mahallenin yol ağını tamamen değiştirerek, yapılaşmanın devam ettiği alanlarda bile trafik akışını, mevsim şartları zorlu hale gelmeden önce iyileştirecek olan yapım çalışmaları mahalle sakinlerinden de olumlu yanıt alıyor.
 
10 YOL TAMAMLANDI, 3 YOL YAPIM AŞAMASINDA
 
Fen İşleri Müdürlüğü bugüne kadar Süleymaniye’nin şartlarını değiştiren 10 yeni yolu açtı. 3 yolun yapımı ise şu günlerde devam ediyor. Kısa sürede bu 3 yolun da tamamlanması ile birlikte Süleymaniye’nin ihtiyaç duyduğu tüm yollar tamamlanmış olacak.
 
MAHALLE SAKİNLERİ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN
 
Kentin yeni yerleşim alanları arasında yer alan Süleymaniye Mahallesi, halen yapılaşmanın devam ettiği mahallelerden biri. Bu nedenle yeni yapılara yerleşen sakinlerin en büyük ihtiyaçlarından biri ana ve ara hatlarda ulaşımı kolaylıkla sağlayabilmek. Yapılan 10 yol bu anlamda mahalle sakinlerinden tam not alıyor.  Süleymaniye Mahalle Muhtarı Salih Dağ hızla devam eden çalışmalar hakkında şu ifadeleri kullandı: “Şu anda Süleymaniye Mahallemizin sonundayız. Burada 3 tane yolumuz var. Bu yollarımız Haliliye Belediyemiz tarafından açılıyor. Henüz bu alanlarda ev olmadan yollarımız açılıyor. Bizlere her türlü kolaylık sağlanıyor. Bu vesileden dolayı Mahalle Muhtarı olarak mahallem ve milletim adına Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum”
 
BAŞKAN DEMİRKOL ÇALIŞMALARI YERİNDE DENETLEDİ
 
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol Süleymaniye Mahallesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek Fen İşleri Müdürü Mehmet Aslan’dan bilgi aldı. Meclis Üyesi Abdülkadir Bağış’ın da eşlik ettiği incelemeler boyunca, tamamlanmış olan ve yapımı devam eden yolların durumunu kontrol eden Demirkol, ayrıca çalışmalar hakkında da kısaca bilgi verdi. Demirkol, mahallede yaptıkları incelemelerde Süleymaniye Mahalle Muhtarı Salih Dağ’ın kendilerini muhabbet ve sıcaklıkla karşıladığını belirterek duyduğu memnuniyeti şöyle dile getirdi: “Burada yaptığımız çalışmaları Muhtarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz ve Fen İşleri Müdürlüğümüz yetkilileri ile birlikte inceleme imkânı bulduk. Süleymaniye Mahallemizde seçildiğimiz günden bu tarafa 10 yeni yol açmışız. 3 yolumuz kalmış. Kalan 3 yolumuz ise en kısa sürede tamamlanacaktır. Burada yapmış olduğumuz çalışmalarda daha henüz yapılaşmanın başlamadığı alanlarda yolları açıyoruz.”
 
ENGEBELİ ALANLARDA TEPELER DÜZLÜKLER HİZASINA ÇEKİLİYOR
 
Yapılaşma tamamlanmadan yollar hazır hale getiriliyor diyen Demirkol, konuşmasında çalışmaların teknik detaylarına da yer verdi: “Yapılaşma başlamadan önce Fen İşleri Müdürlüğümüz ilk önce yer yer 90 santim ve bir metreye kadar varan kazılar yapıyorlar. Ve ayrıca bu bölgede bazı engebeli noktalarda 5 metre yüksekliğindeki tepeleri indiriyoruz. Sonrasında 70 santime varan dolgu ile uzun yıllar sağlıklı bir şekilde kullanılacak yollar açıyoruz. Yapılaşma başlamadan önce bu yolları açmamamız bu bölgede arsa sahiplerinin inşaat kolay çalışmasını sağlıyor. Ve yine aynı şekilde tek tük de olsa birer tane yapılmış binada da insanlarımızın çamura basmadan ve kış şartlarında en huzurlu ve en iyi şekilde ev, işyeri ve okullarına gitmelerini temin ediyoruz. İnşallah bu 3 yolumuzu da tamamladığımız zaman Süleymaniye Mahallemizde çalışmamamız bitmiş olacaktır”