Habitat Derneği’nin Suriyelilerle ortak bir gelecek inşa etmek için, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile hayata geçirdiği İMECE Programı’nın ilk startup projeleri belli oluyor. İstanbul, İzmir, Konya, Adana, Gaziantep illerinde, bölgelere yönelik olarak gerçekleştirilecek girişimcilik kamplarının her birinde 60 katılımcı olmak üzere, toplamda 300 katılımcıya ulaşılması hedefleniyor. Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde, uzmanlar, sektör liderleri ve mentorlar tarafından gerçekleştirilecek eğitimler 48 saat sürecek. İlk eğitim 19-21 Ekim tarihleri arasında Konya’da gerçekleştirilecek.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İMECE Programı’nın girişimcilik kampı kapsamında temel olarak, Türk ve Suriyelilerin iş fikriyle ilgili bir iş planı oluşturmaları, finansal planlama, fizibilite çalışmalarını tamamlamaları ve kaynak ihtiyaçlarını belirlemeleri hedefleniyor. Her kampın sonunda jüri sunumları gerçekleşecek ve başarılı bulunan projeler 3 ay sürecek girişimcilik hızlandırma programı ile ödüllendirilerek, hibe almaya hak kazanacak.

Türkiye Ekonomisine Değer Katana Hibe Desteği

Habitat Derneği Genel Koordinatörü ve İMECE Programı Direktörü Başak Saral, “Girişimcilik kampları, dikey eğitimler, mentorluk seansları ile katılımcıların girişimcilik becerilerini geliştirmeye odaklanacağız. Kampın ilk gününde iş fikri sahibi girişimciler, 1 dakikalık asansör sunum yaparak iş fikirlerini diğer girişimcilere anlatacaklar. Sunumların sonrasında, kamp katılımcıları tarafından seçilen iş fikirleri 48 saat boyunca İMECE Girişimcilik Kampı”nda çalışılacak. Kamp sonunda Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağını düşündüğümüz ev sahibi ve mülteci girişimcilerin iş fikirlerine, bin 500 ve 15 bin lira arasında hibe verilecek” açıklamasında bulundu.