Terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD'yi simgeleyen bez parçalarının sınıra asılması, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sakinleri ve Suriyelilerin tepkisine neden oldu
- Akçakale Belediye Başkanı Ayhan: 
- "Terör örgütü PYD, oralarda emanetçidir, kiracıdır. En kısa zamanda oraların gerçek sahipleri gelecek ve PYD evlerden çıkarılıp o bez parçaları inşallah indirilecektir"
- Suriyeli Ömer: 
- "Bu bölge dedelerimizden bize kalan topraklardır. Sınırdaki bu bölgeleri alarak bizi tehcir etmeye ne hakları var?"

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sakinleri ve ülkelerindeki iş savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, sınıra terör örgütü PYD'yi simgeleyen bez parçalarının asılmasına tepki gösterdi.

Suriyeli Ömer İsmail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PYD'nin kendilerini zorla evlerinden çıkardığını söyledi.

Tel Abyad'ın, tüm Suriyelilerin toprağı olduğunu, terör örgütlerinin bunu bilmesi gerektiğini belirten İsmail, "PYD'ye bunu yaptıranların ABD olduğunu biliyoruz. Kendi topraklarımıza tekrar döneceğiz." dedi.

Yasin Ömer de terör örgütü PYD'nin ilçenin gerçek sahiplerini tehcir ettiğini ve bölgenin demografik yapısını değiştirmeye çalıştığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Buradan Öcalan'ın ortağı Salih Müslim'e sesleniyorum. Bu bölge dedelerimizden bize kalan topraklardır. Sınırdaki bu bölgeleri alarak bizi tehcir etmeye ne hakları var? Şimdi Tel Abyad'da yaşayan Arapların evlerini dolaşıp varsa gençleri zorla askere alıyorlar. Genç yoksa kızları, o da yoksa karşılığında para istiyorlar. Bunu bize yapmaya hakları yok."

- "PYD emanetçi"

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan da terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD tarafından sınıra asılan şeyin paçavradan ibaret olduğunu söyledi.

Ayhan, "Terör örgütü PYD oralarda emanetçidir, kiracıdır. En kısa zamanda oraların gerçek sahipleri gelecek ve PYD evlerden çıkarılıp o bez parçaları inşallah indirilecektir. Biz astıkları bez parçalarını ağzımıza bile almak istemiyoruz. Biz de belediye olarak daha önceden onlara karşı sınıra Türk bayrakları asmıştık. Vatandaşlarımız da bu konuda duyarlı, onlar bir bayrak asarsa vatandaşlarımız 2-3 katını asar." şeklinde konuştu.