Suriyeli mültecilerin ekonomiye katkılarını sağlayarak, barış ve huzur dolu bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla hayata geçirilen İMECE Programı’nın ülke çapında eğitimleri başlıyor.

Habitat Derneği’nin, Suriyeli mültecilerin ekonomiye kazandırılması için hayata geçirdiği İMECE Programı kapsamında Aralık ayı boyunca 14 ilde Yenilikçi Düşünme ve Girişimcilik eğitimleri verilecek.

Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin kendi iş imkânlarını oluşturmalarını hedefleyen girişimcilik programı, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (UNCHR) ile birlikte yürütülüyor.

Uluslararası Boyutta Bir Pilot Uygulama

Sürdürülebilir bir proje olarak planlanan İMECE Programı hakkında bilgiler veren Habitat Derneği Genel Koordinatörü ve İMECE Programı Direktörü Başak Saral, “Suriyelilerle ortak bir gelecek inşa etmek için geliştirilen İMECE Projesi için 24 aylık bir pilot program hazırladık. Bu pilot programı Türkiye’de deneyimledikten sonra, uluslararası boyutta göç ve kalkınma odaklı bir model yaratıp farklı ülkelere yaygınlaştırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İş Hukuku’ndan, Teknolojiye Kadar Her Alanda Eğitim

İMECE Programı dahilinde, Aralık ayı boyunca 14 ilde Yenilikçi Düşünme ve Girişimcilik eğitimleri gerçekleştirilecek. Bu çalışma ile Suriyeli katılımcıların yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretmesi; fikir analizi, rakip analizi ve mali tablo analizlerini inceleme ve anlamlandırma becerisi elde etmesi; SWOT analizini öğrenmesi ve kendi fikirlerini topluluk karşısında sunabilmeleri için sunum becerileri geliştirmesi sağlanacak.

Aralık ayında tamamlanacak Yenilikçi Düşünme ve Girişimcilik eğitimlerinin ardından Girişimcilik ve İnovasyon, İş Fikri Üretme, İş Hukuku, Pazar Analizi, İş Modeli Oluşturma, Finans ve Kaynak Yönetimi, Finansal Okuryazarlık ve Teknoloji gibi dersler de verilecek.

Müfredat hakkında açıklamalarda bulunan İMECE Programı Direktörü Başak Saral, “Katılımcılara yenilikçi iş fikirleri nasıl geliştirilir, iş fikrinin müşterisi kimdir, satış pazarı nerededir gibi eğitimler veriyoruz. Ayrıca, müfredat dâhilinde hukuki ve bürokratik destek de verilerek, Türkiye’de bir işletme kurmak için tamamlanması gereken hukuki süreçlerin neler olduğu hakkında bilgiler de anlatıyoruz.” dedi.

Eğitim takvimi ise şu şekilde;

1.Gaziantep: 29 Kasım Salı

2.Adıyaman: 30 Kasım Çarşamba

3.Şanlıurfa: 1 Aralık Perşembe

4.Mardin: 3 Aralık Cumartesi

5.Muğla: 5 Aralık Pazartesi

6.İzmir: 7 Aralık Çarşamba

7.Bursa: 8 Aralık Perşembe

8.İstanbul: 11 Aralık Pazar

9.Ankara: 15 Aralık Perşembe

10.Konya : 20 Aralık Salı

11.Kayseri: 21 Aralık Çarşamba

12.Hatay: 26 Aralık Pazartesi

13.Adana : 28 Aralık Çarşamba

14.Mersin : 30 Aralık Cuma