Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından toplantı, birinci dönem faaliyet raporunun okunmasıyla başladı. Mütevelli heyetinin yapısının görüşüldüğü toplantıda vakfın genç ve dinamik bir yapıya kavuşturulması için yeni isimlerin mütevelli heyetine dâhil edilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre mütevelli heyetine ilk etapta sekiz yeni üye belirlendi.
 
Toplantının bir diğer önemli gündem maddesini ise yönetim kurulunun belirlenmesi oluşturdu. Vali başkanlığındaki yönetim kuruluna beş yeni üye seçildi. Mütevelli heyetinin oylamasına sunulan yeni yönetim kurulunda daimi üye Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız’la birlikte Şutso Başkanı İsmail Demirkol, Mimar Uğur Beyazgül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Arslan, Eğitimci Adil Saraç ve Sanatçı Sabri Kürkçüoğlu yer aldı.  Yeni yönetim kurulu mütevelli heyetinin oy birliğiyle belirlendi.

Toplantıda son olarak denetleme kurulu üyeleri belirlendi.
 
Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın başkanlık ettiği, vakfın merkez binasında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yönetim kurulu üyeleri ve mütevelli heyeti üyeleri katıldı.