Genel Müdür yardımcısı Mustafa Uzun başkanlığında yapılan toplantıya Proje ve İnşaat Dairesi Başkanı Kaya Yıldız, İşletme ve Bakım Dairesi Başkanı Mevlüt Pehlivan, DSİ 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap, DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Sulama Şubeleri Müdürü Emin Bayık, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Hatipoğlu ile Daire Başkanlıklarından ve DSİ Şanlıurfa Bölge Müdürlüğünden ilgililer katıldılar.

Toplantının başında Genel Müdür Yardımcımız Mustafa Uzun’un kısa değerlendirme konuşmasının ardından DSİ Şanlıurfa 15. Bölge Müdürü Oğuz Kasap tarafından katılımcılara ‘Suruç Ovası Pompaj Sulaması” hakkında sunum yapıldı.

Yörenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine büyük katkı sağlayacak olan Suruç Ovası Projesi ile Suruç’un bereketli toprakları, Fırat’ın suyuna kavuşturuldu.

Suruç Ovası Sulama Projesi, ekonomisi tarıma dayalı bölge için son derece önemli, bölgenin hasretle beklediği bir projedir.

Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi ile Atatürk Baraj Gölü'nden alınacak saniyede 90 metreküp su, 60 metre terfi edilerek 560 bin dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak.  Proje ile; Suruç ilçe merkezi ve 105 yerleşim yerine ait GAP Eylem Planı kapsamında yer alan toplam 560 bin dekar tarım arazisi basınçlı borulu sulama şebekesi ile yağmurlama ve damlama sistemiyle sulanması sağlanacak.

562 950 dekarı GAP Eylem Planında yer alan Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesi çok sayıda üniteye ayrılarak yapıldı.

Tamamlanan Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesi'yle sosyal ve kültürel gelişmenin yanı sıra yıllık yaklaşık 315 milyon lira gelir artışı ve yaklaşık 190 bin kişiye istihdam alanı sağlanması hedefleniyor.  

Suruç Ovası Pompaj Sulaması ile Şanlıurfa ili Suruç ve Akçakale İlçelerine bağlı toplam 105 köy sulamadan faydalanmaktadır.