134 modern yerleşim yeri sulamaya kavuştu.
Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun üzerinde hassasiyetle durduğu Suruç Tüneli’nin de hizmete girmesiyle birlikte 134 yerleşim yeri modern sulamaya kavuşmuştu.

İkinci mahsulde pazarlama sorunu var.
560 bin dekar tarım arazsinin sulandığı Suruç’ta, çiftçiler tarafından ürün çeşitliliği ve veriminde artış gözlendi. Çiftçilere göre, mevcut tarlalarda yüzde 45’e kadar verim artışı yaşandı. Tek mahsul ekilen tarlalarda ikinci ürünler yetişmeye başladı. Çiftçiler, ikinci mahsul olarak ektikleri mısır gibi ürünlerde pazarlama sıkıntısı yaşadıklarını, devletten destek beklediklerini de sözlerine eklediler.

Bozkır araziler yeşile büründü.
DSİ tarafından yapımı gerçekleştiren Suruç Projesi Pompaj Sulaması projesiyle, ilçenin bozkır arazileri yeşile boyandı.

Birden fazla ürün yetişiyor.
Bugüne kadar bölgede yalnızca belirli ürünleri yetiştirebilen çiftçi, suyun gelmesiyle birlikte patlıcan, biber, domates, sarımsak, nane ve yeşil fasulye gibi ürünleri de yetiştirmeye başladı.

İşsizlik azaldı.
İlçede yaşayan vatandaşların yüzde 90’ının geçinmini tarımsal üretimle yaptığı Suruç’ta, işsizliğin yapılan yatırımlarla azaldığı belirtildi.

Mevsimsel göçü engelledi.
Proje aynı zamanda mevsimsel göçü de engelledi. Su gelmeden önce dışarıya tarım işçisi olarak çalışmaya giden vatandaşların, kendi memleketlerinde ve kendi tarlalarında çalışmaya başladıkları ifade edildi.

DSİ kontrollerini sürdürüyor.
Öte yandan Suruç Sulaması Pompaj Sulama projesinin DSİ 15. Bölge Müdürlüğü tarafından periyodik olarak denetlendiği de öğrenildi.