İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname gereği Suruç Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Tarık Açıkgöz, yıllardır kendi haline terk edilmiş ilçedeki mezarlıklarda temizlik çalışması başlattı.

Açıkgöz, yaklaşık 3 ay önce yapılan görevlendirme sayesinde hizmetlerin yoğun bir şekilde sürdüğü Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde vatandaşları hak ettiği hizmetle buluşturulmaya devam ediyor.

Yürütülen hizmet seferberliği kapsamında cadde ve sokakların temizlendiği ilçede, halkın taleplerini iletmesi için beyaz masa birimi kuruldu.

Belediye Başkan Vekili Açıkgöz, birime gelen yoğun talep üzerine ilçedeki iki mezarlığın da temizlenmesi için talimat verdi.

Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, mezarlıklara önem verdiklerini belirterek, "İlçe merkezindeki mezarlıklarımızda maalesef şimdiye kadar tek bir temizlik bile yapılmamış. O bölgede ekiplerimiz hemen inceleme yapıyor. Mezarlıklarımızın eksiklikleri tamamlanıyor. Kuruyan otlar ve çöpler toplanıyor. Bu konuda çok sayıda şikayet aldık. Oluşturduğumuz ekiplerimizi mezarlıklara yönlendirdik. Bundan böyle mezarlıklarda temizlik çalışmalarını rutin bir şekilde yapacağız. Halkımız şunu iyi bilsin ki; en ufak şikayetleri dahi dikkate alınıyor. Onlar için hizmet etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Suruçlu vatandaşlardan Hüseyin Güneş de mezarlıklardaki hizmet sayesinde yakınlarının mezarlarını daha rahat ziyaret edebildiklerini söyledi.