Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015'te 34 kişinin hayatını kaybettiği, 70 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısıyla ilgili davanın dördüncü duruşması başladı.

Şanlıurfa Adliye Sarayı yerine güvenlik gerekçesiyle Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumundaki salonda gerçekleştirilen duruşmaya saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ile yaralananlar ve avukatların da bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Duruşma, saldırıda yakınlarını kaybedenler ve yaralananların, olayın ardından yaşadıkları mağduriyetlere ilişkin ifadeleriyle devam ediyor. 

Tutuklu sanık Yakup Şahin'in Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlanarak ifade vermesi bekleniyor.

Duruşmayı HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan'ın yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de takip ediyor.

- İddianameden

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede biri başka suçtan tutuklu 3 sanık hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma, tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme" suçlarından 34'er kez, "tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından da 70'er defa olmak üzere TCK'nin ilgili maddeleri gereğince 104'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep ediliyor.