Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, yaklaşık 2,5 yıl önce 34 kişinin ölümüne, 70 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısıyla ilgili davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Şanlıurfa Adliye Sarayı yerine güvenlik gerekçesiyle Şanlıurfa Ceza İnfaz Kurumu Hilvan Salonu'nda gerçekleştirilen duruşmaya, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ile yaralananlar ve avukatlar katıldı.

Mahkeme heyeti, davaya müdahil olan 11 avukatın dosyaya ilişkin ayrı ayrı görüş ve önerilerini dinledi. Avukatlar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılan tutuklu sanık Yakup Şahin'in mahkemeye bizzat getirilmesi için ortak talepte bulundu.

Tutuklu sanık Yakup Şahin için Şanlıurfa Barosu tarafından atanan iki avukat ise gördükleri lüzum üzerine davadan çekilmek istediklerini belirterek salondan ayrıldı.

Saldırıda yakınını kaybedenler ve yaralananlar da olayın ardından yaşadıkları mağduriyetleri tek tek dile getirerek, sanık Şahin'in mahkemeye getirilmesini istedi.

Sanık Şahin ise saldırıyla alakasının bulunmadığını ileri sürerek, suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, SEGBİS aracılığıyla yargılanmasını istediği sanık Şahin için Şanlıurfa Barosundan yeni avukatların atanmasına ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan duruşmayı, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan'ın yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de takip etti.

- İddianameden 

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, biri başka suçtan tutuklu 3 şüpheli hakkında, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme, silahlı terör örgütüne üye olma, tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme" suçlarından 34'er kez, "tasarlayarak ve yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından da 70'er defa olmak üzere TCK'nın ilgili maddeleri gereğince 104'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talep edilmişti.