Şanlıurfa kent merkezi tüm ilçelerde hummalı bir çalışma sergileyerek alt yapıda kalite standartlarını yükselten  Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, TSE İSO EN 9001 kalite yönetim belgesine tekrar layık görüldü.

Yenilikçi çalışmaları ile Şanlıurfa'nın en büyük sorunu olan altyapı'da kalıcı çözümler üreten Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarını planlı bir şekilde sürdürüyor.

İlçelerin altyapı sorununa 100 yıllık çözümler hedefi ile yola çıkan Büyükşehir Belediyesi, gerek içme suyu gerek kanalizasyon gerek ise yağmur suyu hatları ile Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşların yaşam kalitesi yükselmeye devam ediyor.

Aynı şekilde dev projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde 100 milyon liralık dev atık su arıtma tesisini, tüm ilçelerde ise başlattığı atık su arıtma tesisi ve içme suyu arıtma tesislerinin yapım çalışmalarını sürdürüyor.

2016 yılında yapmış olduğu sistemli çalışmalarla birlikte TSE İSO EN 9001 Kalite ödülünü hakkıyla yenileyen ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarını 2017'de daha yoğun ve sistemli bir şekilde sürdürecek.

ISO 9001 NEDİR?

Kalite Yönetim Sistemlerinin kurulması esnasında uygulanması gereken şartların tanımlandığı ve belgelendirme denetimine tabi olan standarttır. Verilen belgenin adıdır.

Etkin bir kalite yönetim sistemini tanımlayan bir standarttır. Kuruluş bu standardın şartlarını sağladığında ISO 9001 belgesini alabilir. Belge kuruluşun ürün ve hizmetlerinin uluslararası kabul görmüş bir standarda uygun olarak üretildiğini gösterir. Standart  merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde yer alan ve 90’dan fazla ülkenin üye olduğu Uluslararası standardizasyon Örgütü (International Organization of Standardization–IOS) tarafından geliştirilmiştir.