TBMM Başkanvekili Aydın:
- "Son aldığımız rakamlara göre 673 ağır hasarlı, yaklaşık 200 hafif hasarlı, 22 de tümden yıkılmış ev mevcut"

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Samsat ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin, "Son aldığımız rakamlara göre 673 ağır hasarlı, yaklaşık 200 hafif hasarlı, 22 de tümden yıkılmış ev mevcut." dedi.

Aydın, AK Parti İl Başkanlığınca kent merkezindeki düğün salonunda düzenlenen "Referandumda Evet" programında yaptığı konuşmada, Samsat ilçesinde meydana gelen depremle ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu ve depremden zarar gören vatandaşlar için tüm imkanlarını seferber ettiğini anlatan Aydın, depremin ciddi hasarlara neden olduğunu söyledi.

Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerince başlatılan hasar tespit çalışmalarının bir hafta içinde tamamlanacağını ifade ederek, "Son aldığımız rakamlara göre 673 ağır hasarlı, yaklaşık 200 hafif hasarlı, 22 de tümden yıkılmış ev mevcut. Hasarlı binalar boşaltıldı, gerekirse yerlerine yenileri yapılacak." diye konuştu.

Hasar tespit edilen evlerin fiziki durumlarının genel açıdan kötü olduğunu kaydeden Aydın, bu nedenle boşaltılan evlerdeki vatandaşların çadırlara yerleştirildiğini anlattı.

Programa AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Salih Fırat ve İbrahim Halil Fırat ile Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, mahalle muhtarları ve partililer katıldı.