Meclis'in yoğun mesai harcayacağı diğer teklif ise yüzbinlerce gencin merakla beklediği bedelli askerlik teklifi olacak.

Teklif, yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak, daha sonra Genel Kurul gündemine gelecek.

Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı, TBMM komisyonundan çıkacak 28 günlük temel eğitim şartının bedelli askerlik yasasından çıkarılması haberinde olacak.

Yaş 25 Bedel 15 sevinen, çeşitli nedenlerle 28 günlük temel askerlik şartıyla hayal kırıklığına uğrayan gençlerin kulağı TBMM Komisyonundan ''28 günlük temel eğitim kaldırıldı'' haberinde olacak.

MHP, CHP, HÜDAPAR'ın da destek verdiği, AK Parti'nin ise topu komisyona attığı 28 gün temel eğitimin kaldırılması konusu yarın TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak.

TBMM'ye sunulan bedeli askerlik teklifinde yer alan 28 gün temel askerlik eğitimi şartı toplumun her kesimi tarafından günlerdir tepkiyle karşılandı. 28 günlük temel eğitim karşı çıkılmasının nedenleri ise vatandaşların iş yerlerini bırakamaması, ailelerinden ayrılamamasının yanı sıra, devlete getireceği ek yük olarak gösteriliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti kurmayları, en az 400 bin başvuru olması durumunda her bir kişinin devlete maaliyetinin 2 bin TL olacağı hesabından hareketle, devlete toplamda 800 milyondan fazla maaliyet çıkacağını belirtiyor.

Öte yandan Bedelli askerilğe başvuracak olan vatandaşlardan bazıları ise sosyal medyada ''28 gün iş yerimizi, ailemizi bırakacak durumda olsak 12 ay da gidip askerlik yaparız. İş yerimizi kapatıp gittiğimizde borçlarımızı kim ödeyecek ? Ailemize kim bakacak ? Hasta anne babamıza kim bakacak'' yorumlarında bulunuyorlar.

MEDYAURFA.COM