Meclis, beş bölümden oluşan ve birinci bölümündeki maddeleri kabul edilen "torba tasarı" ile 7 bakanlığın bütçesi için yoğun mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulunda, vergi düzenlemelerini de içeren 127 maddelik "torba tasarının" müzakerelerine ikinci bölümün tümü üzerinden devam edilecek. Genel Kurul, bu hafta, normal mesai günleri olan salı-çarşamba-perşembe günlerinin dışında pazartesi ve cuma günleri de çalışacak.

Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına göre, araçlarda MTV için uygulanacak yeniden değerleme oranı, 1300 cc altı araçlar için yüzde 15, 1300 cc üstü araçlar için ise yüzde 25 olacak.

Buna göre, MTV 1300 cc ve aşağısı araçlar için, fiyatı 40 bini aşmayanlarda 743 lira, fiyatı 40-70 bin lira arası olanlarda 817 lira, fiyatı 70 bini aşanlarda 892 lira olarak uygulanacak.

Konuşma, internet, yayıncılık gibi haberleşme hizmetlerinden farklı farklı alınan ÖİV, her bir hizmet için yüzde 7,5 olacak.

Çalışanların ücretlerinin 2017 yılı eylül, ekim, kasım ve aralık aylarında bin 404 liranın (asgari ücret) altına düşmemesi için ilave asgari geçim indirimi sağlanacak.

Bakanlar Kuruluna, Gümrük Giriş Tarife Cetveli'nde yer alan eşyaların gümrük vergisi had ve nispetlerini yüzde 50'ye kadar yükseltme, sıfıra kadar indirme veya cetveldeki had ve nispetleri yüzde 50'sine kadar artırma yetkisi verilecek.

Terörle Mücadele Kanunu kapsamında istihdam hakkı bulunan hak sahipleri, yaş sınırı aranmaksızın bu haktan yararlanacak. Terörle mücadele sırasında yaralanan vazife malulleri ile 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin bastırılmasında yaralanan ilköğretim, ortaokul ve ilkokul mezunları, hizmetli yerine memur kadrosuna atanabilecek.

Bazı kamu lojmanları satışa çıkacak.

Belediye ve bağlı idareler, mabetlerin yanı sıra eğitim kurumlarına, yurtlara, okul pansiyonlarına ve hastanelere de indirimli bedelle ya da ücretsiz olarak içme ve kullanma suyu verebilecek.

Meyveli gazoz, alkolsüz bira ve enerji içeceklerinden yüzde 20 ÖTV alınacak, limonata ve meyve aromalı maden suları kapsam dışında kalacak.

"Projesi olan ancak kaynağı bulunmayan girişimcilere finansman sağlayacak" kitle fonlaması uygulaması hayata geçiriliyor.

- Plan ve Bütçe Komisyonunun bütçe takvimi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 2018 yılı bütçe mesaisine devam edecek.

Komisyonun bu haftaki bütçe takvimi şöyle:

13 KASIM PAZARTESİ: Ai̇le ve Sosyal Poli̇ti̇kalar Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Türk Akreditasyon Kurumu, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.

14 KASIM SALI: Sağlık Bakanlığı, Türki̇ye Hudut ve Sahi̇ller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türki̇ye İlaç ve Tıbbı Ci̇haz Kurumu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı, Türki̇ye Kamu Hastaneleri̇ Kurumu, Türki̇ye Halk Sağlığı Kurumu.

15 KASIM ÇARŞAMBA: İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü.

16 KASIM PERŞEMBE: Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı.

17 KASIM CUMA: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Türkiye ve Orta-Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu.

TBMM Gıda Bankacılığı Uygulaması Araştırma Alt Komisyonu, 15 Kasım Çarşamba günü yapacağı toplantıda, gıda bankacılığı faaliyeti yürüten kurum ve kuruluşların faaliyetleri ve önerilerini alacak.

Adana Dosteller Derneği, Hatay Yardımlaşma Derneği, Şahinbey Yardımlaşma Derneği, Tepebaşı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Yetimler Kervanı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Fazla Gıda A.Ş. yetkilileri sunum yapacak.

Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu da çalışmalarına devam edecek.