- Viranşehir Kaymakamı Çimşit: 
"Hasar tespitinin ardından, devletimiz evi, iş yeri ve aracı hasar gören tüm vatandaşlarımızın zararını karşılayacaktır"

Viranşehir Kaymakamı Ömer Çimşit, ilçedeki terör saldırısında 550 ev, 99 araç ve 36 işyerinin zarar gördüğünü belirterek, hasar tespitinin ardından, vatandaşların zararının devlet tarafından karşılanacağını söyledi.

Kaymakam Çimşit, saldırının gerçekleştirdiği bölgede incelemelerde bulundu ve yürütülen hasar tespit çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Çimşit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırının yaşandığı akşamdan itibaren tüm imkanları seferber ederek hasar tespit çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Çeşitli kurumlardan personellerin katılımıyla komisyon oluşturduklarını belirten Çimşit, "Çalışmalarımız sırasında hasara uğrayan tüm binalarımızın, araçlarımızın yüzde 90 oranında tespitini yapmış durumdayız. Bütün bu çalışmalarımızın 3. gününde 550'ye yakın evimizde büyük ve küçük hasarları tutanak altına aldık. Araç olarak da 99 hasarlı aracımız ve 36 iş yerimiz hasarlı olarak tutanak altına alınmıştır. Hasar tespitinin ardından devletimiz evi, iş yeri, aracı hasar görmüş tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacaktır." diye konuştu.

Bazı evlerin kapalı olması ve ev sahiplerine ulaşılmaması nedeniyle hasar tespit çalışmalarının yapılamadığına dikkati çeken Çimşit, bu ev sahiplerinin kendilerine ulaşması istedi.

- "Yaralılarımızın bir çoğu taburcu oldu"

Çimşit, yaralıların sağlık durumu hakkında da bilgiler vererek, tedavisi devam eden yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi.

Olayın hemen ardından bütün yaralıların ilk tedavilerinin ardından Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildiğini aktaran Çimşit,  "Yaralılarımızın bir çoğu taburcu oldu. Hastanelerimizdeki yaralı sayımız her geçen gün azalıyor." dedi.  

Ömer Çimşit, olayın faillerinin yakalanması için de çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ve en kısa sürede yakalanacaklarını sözlerine ekledi.