Şırnak’ta PKK’lı teröristlerin Şırnak-Van karayolundaki kontrol noktasına düzenlediği saldırıda 6, Mardin’in Derik ilçesinde yine PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcı infilak ettirmesi sonucu 4 asker şehit oldu.

Terör saldırılarına Şanlıurfa’dan tepki yağdı.

Sosyal medya hesabından teröre tepki gösteren onbinlerce vatandaşın yanı sıra, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasetçiler ve bürokratlar terörü lanetledi. 

Şanlıurfa’dan terörü lanetleyen mesajlar;

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik:
Hain şer odakları kan akıtmaya doymuyor... Şırnak'taki hain terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna:
Mardin Derik'teki hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek:
Mardin'in Derik İlçesinde Askeri Aracın Geçişi Sırasında Patlayan Bomba Sonucu Şehit Olan Askerimize ALLAH'tan Rahmet Dilerim.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba:
Mardin ve Şırnak'ta hain terör saldırısıyla Şehit olan Güvenlik güçlerimize Allah'tan Rahmet ailelerine başsağlığı dilerim. BAŞIMIZ SAĞOLSUN

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin:
Şırnak ve Mardin'de ki alçak saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağolsun. Adi Terör örgütü yine korkak ve namertçe saldırıyor. Debelendikleri çukurda kendi kanlarında boğulacakları güne kadar mücadeleye devam!

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri:
Mardin'in Derik ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan:
Mardin'in Derik ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar dilerim.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül:
Mardin Derik'teki şehitlerimize Allah'tan rahmet,yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. #TeröreLanetOlsun

Toprak Reformu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Büyükhatipoğlu:
Terörü lanetliyor, Şırnak ve Mardin'de şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci:
Mardin Derik'te teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol:
Mardin ve Şırnak'taki hain terör saldırılarını lanetliyor,şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli:
Şırnak'ta hain saldırı sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan:
Şırnak'ta Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa, ailelerine ve ülkemize sabırlar diliyorum. #TerörüLanetliyoruz

Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Dernek Başkanı Mehmet Yavuz:
Mardin Derik ilçesinde göreve giderken içinde 8 rütbeli asker ve 2 korucumuzun bulunduğu araç uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu 3 askerimiz şehit üçü ağır olmak üzere beş askerimiz Yaralanmış, biri ağır olmak üzere iki korucumuz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kalleşçe yapılan saldırıyı nefretle kınıyorum. 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Faruk Bayuk:
Bugün yine yüreğimiz yandı.Yüreğimizi yakanların Allah Can'larını yüreğini yaksın,Şehitlerimize rahmet ailelerine başsağlığı sabır diliyorum

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bahattin Yıldız:
Şırnak ve Mardin'de şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diliyorum.#terörelanetolsun

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mahmut Barut:
Mardin ve Şırnak'ta şehit düşen evlatlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. #TeröreLanetOlsun

ATİK Şanlıurfa Başkanı Hasan Çay:
Ya Rab! Ümidimiz geceden sonra sabah Kıştan sonra bahar. Şırnakta 6, Mardinde 4 şehit verdik. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabır versin

Televizyon Programcısı/Eğitimci Yazar Niyazi Kocadağ:
Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim yakınlarına sabır ihsan etsin. Milletimizin başı sağolsun.

Kanal Urfa Yönetim Kurulu  Başkanı İbrahim Toru:
#Mardin ve #Şırnak ta şehit olan Askerlerimize ALLAH'tan rahmet Ailelerine Baş sağlığı diliyorum. 
Bizde;

Bizde, MEDYAURFA.COM ailesi olarak, Terörün her türlüsünü ve destekçilerini lanetliyor, vatanı için can veren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz.