THY, filosuna dahil ettiği ilk Boeing 787-9 Dreamliner uçağına vereceği ismi 2 gün önce sosyal medyadan anketle vatandaşlara sordu. ‘Perge, Assos, Göbeklitepe, Zeugma’nın yer aldığı anketten Göbeklitepe yüzde 52 ile birinci çıktı.

‘Maçka’ ismi verildi.

Türk Hava Yolları, anketin ardından bugün yaptığı açıklama da Trabzon'da şehit düşen Eren Bülbül'ün memleketi "Maçka" adının verildiğini duyurdu.

#YaErenYaGöbeklitepe olsun.

THY’nin bu kararında Karadeniz lobisinin etkili olduğunu öne süren bazı Şanlıurfalı vatandaşlar, uçağın adı #YaErenYaGöbeklitepe olsun hashtagı ile sosyal medyada çalışma başlatarak karara tepki gösterdi.

Av. Küçük’ten sert açıklama.

İstanbul barosunun tanınmış Şanlıurfalı Avukatlarından ELRUHA Otel Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Küçük, konuyla ilgili sert bir açıklama yaptı. Uçağa şehidin adının verilmesine asla karşı olmadıklarını bildiren Av. Küçük ‘’THY, son zamanların en büyük yalakalığına imza atarak tarihe geçmiştir. Madem Maçka'nın adı verilecekti, neden konu ankete açıldı’’ dedi.

''THY Genel Müdürü görevden alınmalıdır''

THY’nin bu kararının 3,5 kişinin egosunu okşarken, 3-5 milyon kişiyi de karşısına alabileceği sonucunu doğurabileceğinin altını çizen tescil aşamasındaki ŞUVAK (Şanlıurfalılar Vakfı Başkanı) Av. Şevket Küçük ‘'THY Genel Müdürü derhal görevden alınmalıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu yalakalığa prim vermemelidir. Kendisinden gereğini yerine getirmesi için delaletini saygıyla arz ve talep ediyorum’’ dedi.

''Şehidimizin adı bahane edildi''

İstanbul Şanlıurfa Dayanışma Derneği de konuyla ilgili açıklama yaptı. Dernekten yapılan açıklama da ‘’Şehdimiz, kıymetlimiz Eren Bülbül bahane edilerek uçağa Maçka isim verildi. Göbeklitepe ankette açık önde birinci çıkmıştır. Bu haksızlığa Şanlıurfalılar olarak tepki gösteriyoruz’’ ifadelerine yer verildi.

MEDYAURFA.COM
İlgili bazı paylaşımlar...