Türk Hava Yolları, Şırnak-İstanbul (Yeni havalimanı) sefer sayısını 7’den 11’e çıkardı. THY, Şerafettin Elçi havalimanına haftalık yaptığı 7 İstanbul-Şırnak seferine, haftanın 1,3,5 ve 6. Günlerini ilave ederek 11’e çıkardı.

Su tankı gösterisi ile karşıladılar.

THY'nin uçak seferlerini artırmasından sonra uçuş planına eklenen TK6940 sefer sayılı ilk uçak Şırnak Havalimanına iniş yaptı. Uçuş ekibi, İdil Kaymakamı ve Şırnak Havalimanı Mülki İdare Amiri Refik Özsoy, Havalimanı Müdürü Abdurahman Batur, THY ekibi ve havalimanı çalışanları tarafından Su Tankı gösterisi ile karşılandı.

THY Şanlıurfa’da sefer azalttı.

İstanbul havalimanına; Gaziantep’ten günde 4, Diyarbakır’dan 2, yine haftanın belirli günlerinde Mardin’den 2 sefer gerçekleştirirken, Şanlıurfa’nın İstanbul havalimanı sefer sayısını 1’e indirmesi tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, Göbeklitepe’ye balon turları başlatıldığı dönemde uçak seferi sayısının azaltılmasına bir anlam veremediklerini belirttiler.

THY GENEL MÜDÜRÜ ‘KIŞ TARİFESİ’ DEDİ AMA…

Öte yandan geçtiğimiz günlerde konuyu gündeme getiren MEDYAURFA.COM’un haberinden sonra AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, sefer azaltılması konusunu THY Genel Müdürü İlke Ayçı’ya iletti. Ayçı, Vildan Polat’a cevabında kış tarifesine geçildiği için sefer azaltıldığını belirterek ‘’5 Ağustos 2020 tarihinden beri 3 frekans olan SAW-GNY, 14 Eylül itibariyle 4 frekansa, ve 26 eylül itibariyle haftalık 6 frekans olarak icra edilmeye başlandı. 29 Haziran 2020 tarihinden beri ESB-GNY 5 frekans olup ekim ayında da 5 frekans devam etmektedir. Anadolu Jet arttı, kırmızı kuyruk TK kış tarifesine geçişte kıstı. Sonuçta her ikisi de oldu. Tarife planlaması olarak değişen anlamlı bir şey yok’’ ifadelerini kullandı.

1 Ekimden itibaren kış tarifesine geçen Diyarbakır’dan günde 2 Gaziantep’ten ise İstanbul havalimanına uçuşlar yine 4 sefer olarak devam etti.

İLGİLİ HABER