Şanlıurfa Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, yürüttükleri çalışmalara ilişkin, "Şanlıurfa polisi olarak bizler PKK ve onun Suriye uzantısı YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleriyle bir mücadele içerisindeyiz." dedi.

Polisevinde, basın mensuplarıyla bir araya gelen Tipioğlu, amaçlarının Şanlıurfa'da vatandaşların huzur içinde yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.

Uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında büyük başarı sağladıklarını belirten Tipioğlu, "Özellikle esrar yakalamalarında Şanlıurfa, Türkiye 2'incisi konumunda. 4,5 tona yakın bir esrar yakalaması meydana gelmiştir. Yine 320 kilo eroin yakalanmıştır. Eroin konusunda da Şanlıurfa ülke genelinde mücadele noktasında ilk 4'te yer almıştır. Uyuşturucu ile alakalı binlerce kişi gözaltına alındı, bunlardan 781 kişi tutuklanmıştır." dedi.

Özellikle sokak satıcılarına yönelik ciddi bir mücadele yürüttüklerini aktaran Tipioğlu, bu konuda 3 bin 411 kişiye işlem yapıldığını kaydetti.

Yürütülen terör operasyonları hakkında bilgiler veren Tipioğlu, şöyle devam etti:

"Şanlıurfa polisi olarak bizler PKK ve onun Suriye uzantısı YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleriyle bir mücadele içerisindeyiz. PKK/KCK mücadelesi kapsamında bu yıl içerisinde bin 365 kişi gözaltına alındı, bunların 400'e yakını tutuklanarak cezaevine konuldu. Yine yeni nesil bir örgüt olan FETÖ'yle mücadelemiz amansız olarak devam etmektedir. FETÖ, bugüne kadar dünyada eşi benzeri görülmemiş bir ihanet gerçekleştirdi. Bu bir milli güvenlik meselesidir. Bundan dolayı bu örgüt ile ilgili çok ciddi mücadelemiz var."

Tipioğlu, Türkiye'de en fazla sığınmacının kentte bulunduğunu, sığınmacı sayısının kent nüfusunun yüzde 25'ini oluşturduğunu ifade ederek, kamuda bilinenin aksine sığınmacıların suça karışma oranının yüzde 6 civarında olduğunu sözlerine ekledi.

Emniyet Müdürü Tipioğlu basın toplantısı