Bir süre önce, Hilvan'da TOKİ tarafından yapılan 195 konutun sahiplerine teslim edilmesinin ardından, gelen yoğun talepleri değerlendiren Hilvan Belediyesi, yer tahsisi yaparak; 2. etap konutların yapılması için TOKİ Başkanlığı'na müracaatta bulundu. Yapılan müracaatın uygun görülmesiyle birlikte, TOKİ tarafından 2+1 olmak üzere 98 yeni konutun yapılmasına karar verildi.

Dar gelirli vatandaşların faydalanması amacıyla yapılması planlanan 98 konut için 128 başvuru olunca, hak sahiplerini belirlemek için noter huzurunda kura çekildi. Yapılan kura çekilişiyle 98 kişi, yapılacak  yeni konutların sahibi olarak belirlendi.

Kurada, Şehidin İsmi de Çıktı

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve başvuru sahiplerinin katıldığı, Hilvan Kapalı Spor Salonu'nda noter huzurunda yapılan kura çekilişinde, 1 Eylül'de, Siirt'in Pervari İlçesi'nde teröristlerle girdiği çatışmada 27 yaşında şehit düşen Uzman Çavuş Halit Şıltak'ın da ismi çıktı. Kura çekilişinde hazır bulunan amcası ve aynı zamanda kayınpederi olan Halil Şıltak, 'Bugün yapılan kura çekilişinde şehidimizin de ismi çıktı. Şehidimiz, memlekette bir evim olsun, eşim ve çocuğumla beraber izinlerde kullanırız demişti. Ancak, içinde oturmak kendisine nasip olmadı. Allah, eşi ve Işıl kızına can sağlığıyla ve huzurla oturmayı nasip eder' dedi.

Hilvan belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, kurada Şehit Uzman Halit Şıltak'ın isminin kurada çıkmasının kendisini çok duygulandırdığını belirterek;

'Muhakkaktır ki;  aziz şehidimiz, kendi imkanlarından kısarak ev sahibi olmak için başvuruda bulunmuş ancak oturmak kendisine nasip olmamıştır. Yüce Allah, şehidimizi cennetinde ağırlarken, onun geride kalan eşi ve kızı, inşallah yeni evlerinde gönül rahatlığıyla otururlar' dedi.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, yapılacak 98 konut için başvurunun fazla olması nedeniyle; kurada ismi çıkmayanlar için belediye olarak 3. etap TOKİ konutları için şimdiden müracaatlarının olduğunu ve 3. etap yeni konutların 2+1 ile 3+1 şeklinde olacağını belirtti.