Yaklaşık 300 davetlinin katıldığı programa Başkan M.Sadık Sade’nin Cumhur İttifakına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdikleri destek sözleri damgasını vurdu.

Başkan Sade: “Sivil toplum kuruluşları taraf olamaz diyorlar, külliyen yalan.. Adam 10 bin kilometre öteden kalkıp teröre taraf oluyor da bizler, milletimizin felahı ve ülkemizin bekası için taraf olmayacak mıyız?”

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Sahur Programı bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, kurum müdürleri, STK temsilcileri, basın mensupları ve TÜMSİAD üyelerinin katıldığı programda dernek faaliyetleri ve gündemdeki siyasi gelişmeler tartışıldı.

Açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade yaptığı konuşmada farklı bir STK profiline sahip olduklarını ve memleketi ilgilendiren her konuyu gündemlerine aldıklarını söyledi. Yaklaşan seçimlere de değinen Başkan Sade, TÜMSİAD ve kardeş kuruluşlar olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Cumhur ittifakını açıkça desteklediklerini söyledi. Başkan Sade konuşmasına şöyle devam etti: “Bundan altı yıl önce Şanlıurfa’yı bir fuar kenti yapma konusunda irademizi ortaya koyduk. Her türlü teknik ve fiziksel engellere rağmen beş yıl boyunca fuarlarımızı çadırda ama her yıl büyüyen ve gelişen bir şekilde organize ettik. Çok şükür Şanlıurfa’mızın yeni bir fuar alanına kavuşması ile birlikte altıncı fuarımızı da birlikte organize ettik. Bu fuar alanının yapılmasında bir nebze de olsa katkımız olduysa kendimizi mutlu addediyoruz. 11 Nisan’da başlayan fuar maratonumuzu bir ay içerisinde dört tane fuar açarak taçlandırdık. Bundan sonra yapmamız gereken fuarları daha nitelikli bir hale getirmek ve uluslararası boyuta taşımaktır. Bu anlamda yıl sonunda ve 2019 yılı başında gerçekleştireceğimiz uluslararası yatırım fırsatları Fuarı, Göbeklitepe arkeoloji ve turizm fuarı, Şanlıurfa eğitim fuarı ve TÜMEXPO uluslararası genel ticaret fuarının temellerini attık.

Bir yıllık uzun uğraşlar Sonucu sanayide bir alman devi olan Mannesman firmasının ilimizde yatırım yapmasına vesile ve aracı olduk. Çelik’ten daha sert ve dayanıklı ama ondan daha hafif ve daha ucuz bir malzemenin Şanlıurfa’da üretileceği müjdesini burada sizinle de paylaşmak istiyorum. Sayın valimizin de önderliğinde yürüttüğümüz çalışmalarda daha şimdiden firmanın aldığı siparişlerin Şanlıurfa’nın ihracat rakamlarını 30 katına kadar arttıracağını yine sizlerin bilgisine sunmak istiyorum. Uluslararası petrol ve doğal gaz iletim borularından tutunda BMW otomobillerinin parçalarının Şanlıurfa’da üretilecek olması ve bu parçaların üzerinde “ Made in Turkey “ yazılacak olması ülkemiz ve milletimiz adına bir gurur olacaktır.

Geçen sene düzenlediğimiz sahur programımızdan bu yana bir çok önemli çalışmaya imza attık. İki bakanımızın katılımıyla Çevre ve Şehircilik Çalıştayını gerçekleştirdik. Konuyla ilgili tüm tarafları bir araya getirerek sorunlarımızı birinci ağızdan ele aldık. Ve Şanlıurfa’nın kadim bir şehir olması hasebiyle kendi öz kimliğini de muhafaza ederek çalıştaylarla masaya yatırılması ve tarihi kimliğinin korunarak gelecek nesillere taşınması konusunda hemfikir olduk.

Düzenlediğimiz Sanayi ve turizim çalıştaylarında her konuya değinmeden, en elzem konuları ele alır aktan sorunlarımıza çare eder üretmeyi hedefledik. Somut ve takip ilkesiyle ele aldığımız konuların takibini gerçekleştirmeye çalıştık.

İkinci GAP projesi diye isimlendirdiğimiz ve ekonomik anlamda sulanabilir tüm arazilerimizi devlet kaynakları kullanılmadan sulanması ile alakalı projemizi bakanımızla ve kamuoyuyla paylaştık. Ulusal basında da geniş yankı uyandıran projemizi hayata geçirmek üzere canla başla çalışmaktayız.

Geçtiğimiz dört yıl boyunca ticaret ve sanayi odamızın geçici yönetimlerle yönetilmesini ilimiz adına kayıp yıllar olarak nitelendirmekteyiz. Urfamızın bir dört yıl daha kaybetmeye tahammülü yoktur. Bu anlamda yeni oda yönetimine başarılar diliyorum. Ve her türlü hayırlı hizmette yardımcıları ve destekçileri olacağımızı buradan ifade etmek isterim.

Her zaman olduğu gibi dik duruşumuzu bozmadan hakkın ve doğrunun yanında yer aldık. Birkaç gün önce basın kuruluşlarımız aracılığı ile kamuoyuna da paylaştığımız gibi Yaklaşan seçimlerde tarafımızı şimdiden belli ettik. 24 Haziran seçimlerinde cumhur ittifakının ve Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yer alacağınızı açık yüreklilikle ilan ettik. Bizim bu açık yürekliliğimizi ‘STK’lar taraf olmamalı’ şeklinde yorumlayanlar oldu. Sivil toplum taraf olmamalı imiş, külliyen yalan.. Adam 10 bin kilometre öteden kalkıp teröre taraf oluyor da bizler, milletimizin felahı ve ülkemizin bekası için taraf olmayacak mıyız?”

Programda söz alan konuşmacılar ülke ve Şanlıurfa gündemine ilişkin açıklamalarda bulundular. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Şanlıurfa’nın hızla büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu vurguladığı konuşmasında, sivil toplum kuruluşlarının ilin kalkınmasında önemli bir role sahip olduklarını söyledi.

Kapanış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, TÜMSİAD ile birlikte yaptıkları ortak çalışmalara dikkat çekti. Özellikle Şanlıurfa’ya yabancı yatırımcıların gelmesi konusundaki gayretlerini yakından izlediğini ve takdir ettiğini belirten Vali Erin, Şanlıurfa’nın kısa sürede çok önemli ekonomik gelişmelere sahne olacağını söyledi.

Program İl Müftüsü İhsan Açık’ın yaptığı dua ile son buldu.