Türk Kızılayı, kan stoklarını yeterli seviyede tutmak için yıl boyu sürdürdüğü kan bağışı etkinliklerine Akçakale’yi de ekledi. Akçakale Belediyesi’nin tahsis ettiği alanda kan bağışı toplayan Kızılay TIR’ı yoğun ilgi gördü. Kampanyaya Akçakale Belediyesi de gerek yer tahsisi gerekse etkinliğin ilçe halkına duyurulması anlamında destek verdi. Ayrıca, belediye birim müdürleri ve çalışanları da TIR’a gelerek, kan bağışında bulundu.

ALTINSOY’DAN BAĞIŞ ÇAĞRISI

Kızılay Kan Bağışı TIR’ını ziyaret eden Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Altınsoy, ilçe halkına kan bağışı için çağrı yaptı. Altınsoy, “Kızılay Kan Bağışı TIR’ı bugün Akçakale’mizi ziyaret etti. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Akçakale Belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz. Çünkü kan hayattır, hayat kurtarır. Bütün Akçakale halkını Kızılay’a kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

“BU ULVİ HAREKETE HERKES DESTEK OLMALI”

Türk Kızılayı Şanlıurfa Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Buket Arvas Singan da hedeflerinin her zaman daha fazla bağışçıya ulaşmak olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

“Kan bağışı konusunda Şanlıurfa’mızın bütün ilçe belediyeleri bizlere destek oluyor. Bugün ve yarın Akçakale Belediyesi ile iş birliği yaptık. Belediyemizin vatandaşları bilgilendirme açısından bizlere büyük katkıları oldu. Çünkü biz ne kadar çok kişiye ulaşabilirsek o kadar çok hastaya yardımcı olabiliriz. Bugün burada bir hekim olarak konuşuyoruz ama hepimiz bir hasta adayıyız. Ameliyatta olan bizler olabiliriz, sevdiklerimiz olabilir. Onun için bu ulvi harekete herkesin destek vermesini bekliyoruz. Akçakale Belediyesi’ne de katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.”