Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), Irak'taki deprem bölgesine gönderilmek üzere 4 bin çadır, 7 bin battaniye ve bir yemek tırının Habur Sınır Kapısı'na sevk edildiği bildirildi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, saat 21.18'de Irak-İran sınırında 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtildi.

Depremin Hakkari, Şırnak, Mardin, Batman, Siirt ve Van'da hissedildiği ifade edilen açıklamada, bu bölgelerde olumsuz bir ihbar alınmadığı aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Deprem sonrası arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak üzere Van ve Diyarbakır İl AFAD Müdürlüklerinden 8 araç ve 42 personel Irak sınırına yönlendirilmiştir. Ayrıca, UMKE'den 1 araç ve 10 personel Irak sınırına doğru hareket etmiştir. Deprem bölgesine hareket etmek üzere Ankara İl AFAD Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği teyakkuz haline geçirilmiş, Genelkurmay Başkanlığı tarafından görevlendirilecek hava aracı ile yeterli sayıda personel, ihtiyaç halinde bölgeye sevk edilecektir. Söz konusu personelin Erbil veya Bağdat kentine ulaşımlarının sağlanması için hazırlıklar devam etmektedir. Deprem bölgesine gönderilmek üzere AFAD ve Türk Kızılayı'ndan 4 bin çadır, 7 bin battaniye ve bir yemek tırı Habur Sınır Kapısı'na sevk edilmiştir."