Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Tuna, Şanlıurfa’nın çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek: “Binlerce yıllık tarihin başladığı bu coğrafyada insanlar iç içe geçmiş, kaynaşmış ve ortak bir kültür oluşturabilmiştir. 19 yaş ortalamasıyla Şanlıurfa Türkiye’nin ihtiyacı olan genç nüfus sahip. Türkiye’nin yaş ortalaması ise 30. Burada 650 bin öğrenci var. Bu nüfusu iyi yetiştirmeliyiz. Suriyeli kardeşlerimiz 3-4 yıldır Türkiye’deler. Devletimiz çalışıyor. Bu kardeşlerimizle birlikte yaşayacaksak, eğitim noktasında gerekenleri yapmalıyız. Bunları özümseyerek kendi çocuklarımız gibi yetiştirip, bu ülkeye hizmet etmelerini sağlayacağız. Onların bu konuda bir sorunları yok. Bu ülkeyi seviyorlar. Onlara Türkiye gibi sahip çıkan başka bir ülke yok” dedi.
 
Suriyeli mülteci barındıran 21 ilden gelen İl Milli Eğitim Müdürlerine çağrıda bulunan Tuna: “Bulunduğunuz illerden Şanlıurfa’ya gelmek isteyen öğrenciler varsa biz onları seve seve ağırlarız. Öğrencilerimizi Şanlıurfa’da ağırlamaktan memnuniyet duyarız” diye konuştu.
 
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci; Şanlıurfa’da iki gün süren ve 81 il Milli Eğitim Müdürünün katıldığı değerlendirme toplantısıyla ilgili Vali Tuna’ya bilgiler vererek, katılımlarından dolayı teşekkür etti.