Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Turizmde Güneydoğu'ya daha fazla katkı sunmaya çalışıyoruz." dedi.

TÜRSAB'ın GAP gezisi programı kapsamında bir restoranda düzenlenen "Şanlıurfa Seyahat Acenteleri Buluşması" toplantısında konuşan TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, turizmi geliştirmek için bölgeleri tek tek gezdiklerini söyledi.

Turizmin, ülke ekonomisi açısından önemli bir sektör olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, "İç turizmi olmayan, iç turizmde hareketliliği yaşamayan bir şehrin dışardan turist alması da çok zor oluyor. Dolayısıyla iç turizmin hareketlenmesi için üstümüze düşen her şeyi yapmaya çalışıyoruz." dedi.

İlleri gezerek, varsa sorunları çözmeye çalıştıklarını aktaran Bağlıkaya, toplantılarda turizm sezonu öncesi yapılan hazırlıkları da konuştuklarını kaydetti.

Bağlıkaya, "Acentelerimizi bölge turizminde katkılar sunsunlar diye motive etmeye çalışıyoruz. Bölgeyi sık sık geziyoruz, geçtiğimiz günlerde bölgeye büyükelçilerle geldik. Turizmde Güneydoğu'ya daha fazla katkı sunmaya çalışıyoruz hem de eksiklerimiz neler var onları bölgedeki arkadaşlarla tartışıyoruz." diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan da turizm acenteleriyle koordineli çalışarak turizme katkı sunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Şanlıurfa'nın turizm alanında sürekli bir değişim ve gelişim içerisinde olduğuna işaret eden Aydın, kentteki acentelerin de bu değişim kapsamında turistlere yönelik satışını yaptıkları ürünleri de çeşitlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

Toplantı da TÜRSAB İl Temsilcisi ve Raya Turizm Sahibi Rahime Yaşar'da hazır bulundu.