Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) tarafından 7-10 Kasım tarihlerinde Harran Konteyner Kent'te düzenlenecek zirveye, Şanlıurfa Büyükşehir

Belediyesi ev sahipliği yapacak. 3 gün sürecek etkinlikte, çalıştay ve konsey toplantısı da gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Nihat Çiftçi, zirve öncesi konteyner kenti ziyaret ederek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Ziyareti kapsamında öğrenciler ile sohbet eden ve çeşitli hediyeler dağıtan Çiftçi, bedensel engelli bir öğrenciye tekerlekli sandalye, bir sığınmacıya da akülü araç hediye etti. Suriyeli bazı aileler ile de yaşadıkları konteynerlerde görüşen Çiftçi, bir süre sohbet ederek sorunlarını dinlediği Suriyelilere giysi, çocuklara oyuncak dağıttı. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Çiftçi, Şanlıurfa'nın çok önemli bir zirveye ev sahipliği yapacağını anımsattı. 

Çiftçi, zirve öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığını aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"22 ülkeden yaklaşık 300 yetkilinin katılacağı bu önemli toplantıya güzel bir ev sahipliği yapmak istiyoruz. 500 bini aşan Suriyeli misafiri ağırlayan bir kent olarak toplantıda göçün tüm unsurları masaya yatırılacak. Program kapsamında, kentteki Suriyelilerin barındığı kamplar ziyaret edilecek. Zirvenin dünyadaki tüm göçmenler için önemli sonuçlar doğuracağını düşünüyorum. Bu vesileyle de tüm dünyanın dikkatini Türkiye ve Şanlıurfa'ya çekeceğiz. Biz daha önce ülke dışından gelen insanlara da Türkiye'de misafirleri nasıl ağırladığımızı ve nasıl bir yükün altında olduğumuzu anlatmaya çalıştık ama biz bütün bu hizmetleri onlara ifade etmek için yapmıyoruz, ülkemize sığınan mazlumlar olduğu için, insanlık görevimiz olduğu için yaptığımızı tüm ülkelere ifade edeceğiz."
Ziyarette Çiftçi'ye Harran Kaymakamı Temel Ayca, AFAD İl Müdürü Mahmut Sönmez, konteyner kent ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri eşlik etti.