Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in daveti üzerine, önceki gün kente gelen UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz ve beraberindeki heyet, çeşitli ziyaretlerde bulundukları Şanlıurfa’da misafir edildikten sonra Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi toplantı salonunda bir araya geldikleri yetkililer ile Şanlıurfa’nın tarihi ve kültürel potansiyelleri ile Göbeklitepe’yi istişare etti.

Harran Ören Yeri’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınması için de konuların görüşüldüğü toplantıda konuşan Vali Erin, Şanlıurfa’nın tarihi, turistik, kültürel ve ekonomik potansiyelleri hakkında bilgiler verdikten sonra, Prof. Dr. M. Öcal Oğuz ve beraberindeki heyeti Şanlıurfa’da ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, komisyon üyelerine teşekkür etti.

Şanlıurfa ve Göbeklitepe gündemiyle yaptıkları toplantı hakkında konuşan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr M. Öcal Oğuz da, Göbeklitepe’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınması, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019’un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesi çerçevesinde buraya yönelen hassasiyeti yerinde görmek ve yapılan çalışmaları istişare etmek amacıyla komisyon toplantısını Şanlıurfa’da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Vali Erin riyasetinde gerçekleşecek toplantıda Şanlıurfa’yı bir çok yönden ele alacaklarını kaydeden Oğuz, “Şanlıurfa UNESCO nezdinde hem artıları hem eksileri olan bir şehir. Türkiye’nin entelektüel bir kuruluşu olarak bunları istişare ederek, ne tür katkılar verebiliriz konusunda düşüncelerimizi paylaşacağız” diyerek, toplantıya katılan kurum kuruluş temsilcilerinin fikir ve düşüncelerini kendileriyle paylaşmalarını istedi.

Toplantı, UNESCO hakkında Prof. Dr. Öcal Oğuz’un verdiği bilgiler ve katılımcılarla yapılan istişarelerin ardından sona erdi.