Şanlıurfa'da haksız yere işten çıkarıldığını ileri sürüp silahla intihar girişiminde bulunan işçiyi, polis ekipleri ikna etti. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren bir taşeron firmasında işçi olarak çalışan Halil A, haksız yere işten çıkarıldığını ileri sürerek belediye binası önünde kafasına tabanca dayayıp intihar edeceğini söyledi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi geldi. Çevre güvenliği alan ekipler, Halil A. ile konuşarak silahı bırakması konusunda ikna etmeye çalıştı. Hiç kimseyi kendisine yaklaştırmayan Halil A, polis ekipleri tarafından verilen telefon ile Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile görüştü. Halil A, yaklaşık bir saat sonra silahını polise teslim ederek intihardan vazgeçti. 

Polis ekipleri, belediye binasına götürdükleri Halil A, Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi ile makamında görüşerek sorunlarını iletti.

Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan haberinin yeni olduğunu, Halil A. ile görüşerek ikna ettiklerini söyledi.

Çalışanların can güvenliğinin kurumun teminattı altına olduğunu belirten Çiftçi, şunları kaydetti:

"Biz bir aileyiz, bugün ilçelerde bazı açılışlar gerçekleştirdik. Konu bana iletince hemen ilgilendik. Halil kardeşimizle konuştuk, konuyu değerlendireceğiz. Hiç bir kişi çalışmanın ve barışın düzenini bozamaz. Hiç bir hukuk bu hakkı veremez. Biz bu anlayışla vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Çalışanlarımızla birlikte hizmet ediyoruz. Konuyu anlamış durumundayım gerekli tedbirleri ve önlemleri alacağız. Şanlıurfa yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip bir kenttir, bu tür olaylar olabilir. Halil kardeşimizle kucaklaştık bizi seven bir arkadaşımız. Konuyla ilgileniyoruz, arkadaşlarımızın bilgisine başvuracağız, neden işine son verilmiş o sebepleri ortadan kaldıracağız. Tüm çalışanlarımız ellerinde geleni en iyisini yapmak durumundadır. Çalışma arkadaşlarına destek vermek durumundadır. Kendisine yüklenen sorumluluk muhakkak yerine getirilmelidir. Büyük bir kurumuz, kural, kaide ve ilkeler çerçevesinde iş yapıyoruz." 

İntihar girişiminde bulunan Halil A'nın bir yıl önce de işten çıkarıldığını öne sürüp bir binanın üzerine çıkıp intihar girişiminde bulunduğu öne sürüldü.