2019’un Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, AK Parti’de aday adaylığı süreci 5 Kasım’da start alacak. Bu tarihle beraber AK Parti’den Belediye Başkan adayı olmak isteyenlerin aday adaylığı başvuru süreci resmen başlamış olacak.

Mekik dokuyorlar.

Bir yandan AK Parti Genel Merkezi tarafından kentte gerçekleştirilen kamuoyu araştırmaları sürerken, diğer yandan ise aday adayları Şanlıurfa-Ankara arasında mekik dokuyor. Aday adayları, Ankara’da tanıdıkları siyasetçiler ve yetkili isimlerle adaylık için kulis çalışmalarını sürdürüyor.

Nihat Çiftçi iddiaları…

2015 yılında Celalettin Güvenç’in istifa etmesiyle birlikte AK Parti Genel merkezi tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine atanan Nihat Çiftçi, son günlerin en çok konuşulan isimlerinden. Başkan Çiftçi, geçtiğimiz günlerde kendisiyle ilgili kulislerde konuşulan ‘’Genel merkez Başkan Çiftçi’ye aday olma’’ dedi iddialarına cevap verdi. Çiftçi ‘’Genel merkez çağırıp aday olma demedi fakat cumhurbaşkanımızdan şahsi sebeplerimden dolayı affımı istedim. ‘’ şeklinde bu iddialara cevap verdi. Bu açıklamanın ardından Başkan Çiftçi’nin aday olmayacağına kesin gözüyle bakıldı.

Destek istiyorlar.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için konuşulan isimlerden bazıları aday adaylığını medya aracılığı ile açıklarken, bazı isimlerde gerçekleştirdikleri ziyaretlerde sivil toplum kuruluşlarından aday adayı olacaklarını ve süreçte destek istediklerini belirtti.

Şanlıurfa’da Beyazgül beklentisi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için kamuoyunda öne çıkan isimlerin başında ise Zeynel Abidin Beyazgül geliyor. Şuana kadar hiçbir açıklamada bulunmayan ve yakın çevresi ile de adaylıkla ilgili konularda fikrini beyan etmeyen Beyazgül’ün aday gösterilmesiyle ilgili kamuoyunda yoğun bir baskı yer aldı.

Birçok seçimden başarıyla çıktı.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı döneminde, kentte birçok seçimden başarıyla çıkan, yine kentin röntgenini çeken, sorunlarına hakim olan ve çözümlerine katkı sağlayan Beyazgül, kamuoyunda Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en uygun isim olarak gösteriliyor.

Haksızlık yapıldı.

Kamuoyunda, 24 Haziran Genel seçimlerinde Milletvekili aday adayı olabilmesi için AK Parti Genel Merkezi tarafından İl Başkanlığı ve Türkiye Noterler Birliği Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettirilen ve buna rağmen Milletvekili adayı gösterilmeyen Beyazgül’e haksızlık yapıldığı görüşü hakimken, Beyazgül’ün bilgi, birikim ve tecrübesinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde kullanmasının kentin önünü açacağı savunuluyor.

İLGİLİ HABER...

HDP'DEN URFA İÇİN SÜRPRİZ İSİM!