Damak tadıyla Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan Urfa İsotu için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen 'İsot Festivali', Kısas mahallesinde gerçekleştirilen 'İsot Hasadı' programı ile başladı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin ev sahipliği yaptığı festivalin ilk programına AK Parti Ekonomi İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, Kemalettin Yılmaztekin, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ve çiftçi katıldı.

Programın yer aldığı alana gelerek vatandaşları selamlayan AK Parti Ekonomi İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Beyazgül, milletvekilleri ve Başkan Nihat Çiftçi ile birlikte eldiven giyerek tarlada biber topladı.

'İsot Hasadı' konulu etkinliğin startını veren AK Parti Ekonomi İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, festivalin ve hasadın hayırlı olması dileklerinde bulundu.

YILMAZ: İSOT, ŞANLIURFA'MIZIN ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞERİ

Tarlada hasadın ardından isot ürünlerinin yer aldığı standa geçerek ürünleri inceleyen Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "İsot, Şanlıurfa'mızın çok önemli bir değeri. Böylesine bir değeri tanıtan Büyükşehir Belediyemizi tebrik ediyorum" dedi.

İsotun sofraların vazgeçilmez bir damak tadı olduğunu da sözlerine ekleyen Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Urfa'da böylesine renkli bir festivale denk gelmiş olduk. İsot, Şanlıurfa için coğrafi işaret de aldı. Bunun yanı sıra isotun mutfak kültürümüzde ve müziğimizde çok önemli bir yeri var. Türkiye genelinde de çok tanınan bir ürün. Yurtdışına ve uluslararası alana da taşınması için çalışmalar var. Tüm bu çerçevede Büyükşehir Belediyemizin bu festival etkinliği çok yerinde bir karar. Bu güzel değeri bugün tarladan topluyoruz.Hasat sezonunu başlatıyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin inşallah" diye konuştu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: İSOTUN SERÜVENİNİ BAŞLATIYORUZ

Etkinliğe katılan tüm vatandaşlara teşekkür eden Başkan Çiftçi ise amaçlarının Şanlıurfa değerlerini her platformda tanıtmak olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür organizasyonlara önem verdiklerini de dile getiren Başkan Çiftçi, "İsot denildiği zaman Şanlıurfa akla geliyor. İsot, Şanlıurfalı hemşehrilerimizin o güzel sesine de ayrı bir güzellik katan olmazsa olmaz damak tadımızdır. Bugün itibari ile festivalimizi başlatmış bulunuyoruz. İsotun tarladan serüveninin olduğu yerdeyiz. İsot, tarlada toparlandıktan sonra işletilecek , öğütülecek ve sonrada sofralara kadar gelecek. Bizimle bu mutlu günümüzde tarlada isot hasadını başlatan Genel Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaza, teşkilatımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hasadımız çiftçilerimize ve Şanlıurfa'mıza hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Programın ardından AK Parti Ekonomi İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Beyazgül, milletvekilleri ve Başkan Nihat Çiftçi vatandaşlarla selamlaşarak sohbet etti.

İKİNCİ BULUŞMA 23 EYLÜL

Festival kapsamında 23 Eylül tarihindeki ikinci buluşma 'Tarladan Sofraya İsot Serüveni' konulu etkinlik ile devam edecek. Mutfak Müzesinde yapılacak programda isotun tarladan sofraya kadar uzanan yolculuğu katılımcılara tanıtılacak.

ÜÇÜNCÜ BULUŞMA 7 EKİM

Bir çok etkinliği halka sunacak Büyükşehir Belediyesi'nin 'İsot Festivali' programının üçüncü buluşması ise 7 Ekim tarihinde saat 11.00'de Ulu Camii'nin önünden başlayarak Barutçu Hanı'na kadar sürecek kortej yürüyüşü ile başlayacak. Yürüyüşün son durağı Barutçu Hanı'nda 'Tarladan Sofraya İsot Serüveni' adlı fotoğraf sergisi davetlilerin beğenisine sunulacak. Aynı adreste Sedat Anar'ın konseri ile sürecek etkinlikler, saat 14.30'da  Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Cumhuriyet Tesisleri'nde devam edecek. Birbirinden lezzetli ve yöresel isot yemeklerinin tanıtımının yapılacağı festivalin diğer durağı akşam saat 16.45'de Mutfak Müzesinde 'Acının En Tatlısı İsot Yarışması' ile renkli görüntüleri aynı çatı altında buluşturacak. Dolu dolu geçecek festivalin 7 Ekim tarihindeki son programı ise akşam saat 20.00'de Şanlıurfa Müzesi önünde düzenlenecek. Bu adresteki etkinlikte ise Şanlıurfalı sanatçılar Ferhat Göçer, Zekeriya Ünlü ve Sedat Anar sevenleri ile buluşacak. Gece, havai fişek gösterileri ile sona erecek. 

DÖRDÜNCÜ BULUŞMA 8 EKİM

Festivalin bu yıl ki son buluşma tarihi olan 8 Ekim'de ise bu kez Çiğköfte Yarışması düzenlenecek. Sakıbın Köşkü ve Hamarat Eller Çarşısında düzenlenecek yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilecek. Son günkü buluşmada akşam saat 20.00'de yine birbirinden değerli sanatçıların konserleri yer alacak. Sanatçılar Aşık Sefai, Münevver Özdemir ile Mahmut Tuncer, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşatacak.